sursa foto:  bcnews.com

Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Pentru a putea folosi rețeaua de drumuri din țara noastră, fie ele drumuri naționale, europene sau autostrăzi, șoferii trebuie să plătească o taxă de utilizare a acestora, taxă cunoscută sub numele de rovinietă.

Prezentăm astăzi o serie de informații importante despre rovinietă, inclusiv tarifele din 2019 pentru utilizarea rețelei de drumuri din România și unde sunt amplasate camerele video pentru identificarea celor care circulă fără o rovinietă valabilă.

1. Cât trebuie să plătească șoferii pentru utilizarea drumurilor naționale din România în 2019

Nivelul tarifului de utilizare a drumurilor naționale a rămas neschimbat pe parcursul anului ce s-a încheiat recent, ceea ce înseamnă că, în 2019, șoferii vor plăti aceleași taxe de drum ca până acum. Mai exact, în acest articol se pot găsi toate tarifele rovinetei.

2. Unde pot fi surprinși șoferii care circulă fără rovinietă valabilă

Conducătorii auto care circulă cu mașina pe drumurile din România fără a deține o vinietă valabilă pot fi surprinși de una din cele peste 70 de camere utilizate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și amplasate pe mai multe drumuri naționale. Iată unde sunt amplasate camerele video.

3. Cumpărătorul mașinii trebuie amendat pentru lipsa rovinietei, nu cel ce-a vândut-o

Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, obligatorie din mai 2018, în cazul unei mașini care vândute, noul proprietar este cel care trebuie amendat pentru circularea pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, nu vechiul deținător.

4. Amenzile pentru circularea cu o mașină pentru care nu există o rovinietă valabilă se prescriu în patru luni

Din luna septembrie 2018, fapta șoferilor de a circula cu mașinile, pe drumurile publice, fără a avea rovinietă valabilă se prescrie în patru luni, nu în șase, așa după cum se întâmpla anterior, potrivit avocatnet.ro

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură devastatoare pentru Klaus Iohannis, în războiul cu Olguța Vasilescu! Scenariul care îl ‘dărâmă’ pe șeful statului

Atenție! Se majorează numărul persoanelor care beneficiază de acest tip de ajutor din partea statului

EXCLUSIV Dedesubturile crimei de la Mediaș! Răfuială între ‘pui de interlopi’

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare