sursa foto:  auto-bild.ro

Mare atenție, șoferi! S-a schimbat modul de calculare al preţului RCA

Schimbări în calculul tarifelor pentru poliţele RCA.  Falimentele din ultima vreme de pe piața asigurărilor auto, culminând cu Euroins, duc către o înăsprire a condițiilor de ofertare pentru o poliță RCA.

Concret, asigurătorii pot ajusta prețurile în funcție de mai multe criterii, pe lângă tarifele de referință. Au acest drept și este dat chiar de Comisia Europeană.

Astfel, un criteriu pe care îl iau deja în calculul tarifelor unei polițe este locul în care circulă șoferul dacă este într-un oraș mare. Riscul de accident este, evident, mai mare, deci polița RCA este mai scumpă. Dar pe lângă acestea, unele companii au început să solicite și alte informații.

Prima dintre ele este data de fabricație a mașinii. O mașină mai veche are riscul de apariție a unei defecțiuni care poate conduce la un accident și astfel polița RCA va fi mai mare.

Apoi, istoricul mașinii, dar și al șoferului în materie de accidente. Acest criteriu există în ceea ce îi privește pe șoferi până acum, dar acum iată că asigurătorii cer și istoricul mașinii.

Data obținerii permisului auto va fi de asemenea un criteriu foarte important în calculul poliței RCA și în cele din urmă, ,atenție, kilometrajul mașinii. Cu cât are mai puțini kilometri se presupune că șoferul circulă mai puțin, deci riscul de accident este mai mic, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare