sursa foto:  trtworld.com

Marine Le Pen ‘șochează’ din nou: O extindere a NATO și UE nu favorizează pacea

Șefa extremei drepte franceze Marine Le Pen, a transmis luni că o extindere a NATO în Finlanda şi Suedia sau o extindere a Uniunii Europene (UE) nu o să favorizeze pacea, scrie news.ro

 

 

 

”În prezent, anunţuri de extindere a NATO, anunţuri de extindere a Uniunii Europene nu au vocaţia, în opinia mea, să permită să se găsească soluţii ale păcii”, declară la postul de radio France Inter finalista în alegerile prezdenţiale franceze.

”Originea paranoiei că Rusia (a declarat război Ucrainei la 24 februarie) este extinderea NATO şi înfiinţarea unor structuri militare, în realitate, cât mai aproape de Rusia. Eu nu justific această paranoia, dar trebuie să ţinem cont de ea”, declară reprezentanta extremei drepte, care vrea să scoartă Franţa din Comandamentul integrat al NATO.

Marine Le Pen a pledat, în campania electorală, în favoarea unei ”apropieri strategice între NATO şi Rusia” după terminarea Războiului rus din Ucraina.

Citând un editorial publicat în Le Figaro de către fostul deputat suveramist Henri Guaino din cadrul Les Republicains (LR, dreapta), deputata în Pas-de-Calais îşi exprimă ”îngrijorarea cu privire la riscul de a fi antrenaţi într-un război pe care, în realitate, nimeni nu l-a vrut şi care, printr-un efect mecanic, va antrena o întreagă serie de ţări în conflict care, de fapt, va deveni mondial”, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare