sursa foto:  stiridecluj.ro

Marius Budăi, despre reforma pensiilor speciale: ‘Da, ne-am asumat noi, România, în PNRR. E scris acolo că trebuie să scadă pensiile militarilor care nu sunt pensii speciale. O echitate trebuie făcută’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre reforma pensiilor speciale.

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că, în cadrul coaliţiei de guvernare, s-a decis ca miniştrii de resort să vină cu propuneri privind legea pensiilor speciale, iar o şedinţă interministerială pe acest subiect va avea loc chiar miercuri, după şedinţa de Guvern.

 

Coaliţia a decis, ca urmare a unui grup de lucru, ne-am întâlnit joia trecută. În coaliţie s-a decis ca miniştrii de resort să vină cu amendamente, astfel încât jalonul să fie îndeplinit. Tot ce înseamnă cele 7 legi şi peniile militare”, a declarat Marius Budăi, marţi seară, la Antena 3.

 

Da, ne-am asumat noi, România, în PNRR. Nu noi, PSD”

Întrebat dacă România şi-a asumat ceea ce ne cere Comisia Europeană în privinţa pensiilor speciale sau ne-a fost impus, Budăi a explicat că ”ne-am asumat”.

Da, ne-am asumat noi, România, în PNRR. Nu noi, PSD. E scris acolo (că trebuie să scadă pensiile militarilor care nu sunt pensii speciale – n.r.) Coaliţia a luat o decizie… întrebaţi pe cei care au scris. O echitate trebuie făcută, însă coaliţia a luat această decizie, miniştrii să vină cu amendamente. Ministerul Muncii nu are drept de iniţiativă pe statutul magistraţilor, de exemplu”, a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a adăugat că, miercuri, după şedinţa de Guvern, va avea loc o şedinţă interministerială unde vor fi prezentate amendamentele ministerelor de resprt privind pensiile speciale.

Mâine după şedinţa de Guvern. (…) Vedem care sunt amendamentele de mâine”, a spus Budăi.

Marius Budăi a adăugat că jalonul cu pensiile pe contributivitate sunt pentru tranşa a patra.

Jalonul cu pensiile speciale este pentru tranşa a treia, jalonul cu pensiile pe contributivitate este pentru tranşa a patra. Pentru acest jalon cu pensiile pe contributivitate, noi, Ministerul Muncii, împreună cu Casa de Pensii, deja lucrăm la el şi va fi gata până la finalul lunii  şi îl vom pune pe masa coaliţiei pentru decizie şi ulterior să discutăm cu cei interesaţi, cu sindicate şi reprezentanţii pensionarilor”, a precizat Budăi, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare