sursa foto:  INQUAM Photos/George Călin

Mărturii din culise despre ‘linșajul organizat’ în USR: ‘Greața care m-a cuprins când s-a făcut listă cu dușmanii partidului și ni s-a cerut demisia, pentru că avuseserăm tupeul să propunem un amendament’

Un grup de foști membri ai Uniunii Salvați România au lansat o carte cu mărturii din culisele partidului: „USR. Naşterea şi patologiile unui partid. Mărturii din culise”.

Aceștia vorbesc despre ‘linșajul organizat’ în USR împotriva lor. Luminița Corneanu, fost membru USR, își amintește de servilismul față de șefi și de bullying-ul din partid.

Corneanu povestește despre momentul în care a cuprins-o greața, când s-a făcut o listă cu „dușmanii partidului” și li s-a cerut demisia, pentru că au propus un amendament la un protocol de alianță.

„Oricine ar fi frustrat dacă și-ar fi propus, acum mulți ani, să facă un partid democratic, ca în final să iasă ce-a ajuns USR azi”, subliniază ea, la finalul postării de pe Facebook.

„Greața – nu cea fizică, aceea trece cu lămâie, cu antiemetice. Asta nu trece așa ușor”

„Greața. Bully-ingul. Linșajul organizat la adresa oamenilor care și-au făcut praf tot timpul liber din 2015 încoace. Servilismul față de șefi și aroganța atotștiutoare față de ceilalți, mai ales față de cei care nu erau din tabăra norocoasă.

Câteva dintre motivele pentru demisia mea din USR, de care mi-a amintit azi dialogul cu o fostă colegă. Salutări, doamna Corina Atanasiu!

Numai bine pentru lansarea de diseară (n.r. – 7 septembrie), de la 6, pentru că uitasem. — Nu faptele, enunțate, unele dintre ele, în carte.

Ci senzațiile:

Greața – nu cea fizică, aceea trece cu lămâie, cu antiemetice. Asta nu trece așa ușor.

Greața care m-a cuprins când s-a făcut listă cu „dușmanii partidului” și ni s-a cerut demisia, pentru că avuseserăm, câțiva oameni, tupeul să propunem un amendament la un protocol de alianță și să boicotăm comitetul politic în absența lui.

Șocul că în USR se fac liste de indezirabili. Nu, oamenilor care-și spun „liberali” nu le-a tremurat mâna când au scris asta, când au postat pe grupurile interne, când au comentat „revoltați”.

Greața aia care nu mi-a trecut o săptămână, când l-au invalidat pe Vlad Teohari. Pentru că nu concepeam că asta e posibil în USR, că oamenii sunt dispensabili ca un servețel folosit.

„O furtună într-un pahar cu apă” numește azi fosta colegă cazul Teohari. Și iar lovește greața, când vezi negru pe alb că, pentru unii dintre ei, oamenii nu valorează nici cât apa dintr-un pahar.

„Frustrări” mai zice despre mărturiile din volum fosta colegă, deodată cu un întreg cor de fani ai conducerii USR, toți foarte ofensați de cartea coordonată de Dan Lungu.

Uite, aici aveți cumva dreptate.

Oricine ar fi frustrat dacă și-ar fi propus, acum mulți ani, să facă un partid democratic, ca în final să iasă ce-a ajuns USR azi”, a afirmat Luminița Corneanu.

Cuprinsul cărții

Dan Lungu – Notă asupra ediției
Cornel Zainea – Cum am eșuat să devin politican sau Cum am reușit să nu devin politician
Vlad Teohari – Versus Homo Politicus
Andreea C. Talmazan – Haștag Mercur retrograd
Alexandru Surcel – Scurtă istorie a USR-ului, așa cum am trăit-o eu
Naomi Reniuț – Depinde de conștiința fiecărui lider cât de jos alege să coboare
Mircea Pricăjan – Iluzii necesare
Mădălina Petrea Popescu – #rezist în filiala USR Iași
Ioana Novac – Pe cine salvăm și cine ne salvează
Dragoş Moldovan – Ăsta e USR-l: o mare minciună
Ilinca Macarie – Povestea mea în Uniunea Salvaţi România
Anca Lupu – Et in USR ego!
Dan Lungu – Am fost și eu în politică (reconstituire în palimpsest)
Norbert Kolozsvari – USR putea mult mai mult
Mihai Goțiu – USR. O perspectivă eco-teroristă
Anca Goja – USR Maramureş şi cuvintele magice
Ştefan Gherghel – A little bit of this, a little bit of USR
Dumitru Dobrev – Mic compendiu de istorie a USB/USR
Luminița Corneanu – Cum mi-am abandonat insigna de userist
Dan Cazacu – Sentimentul schrödingerian al ființei
Olimpia Ardelean – Povestea semnăturilor false din campania „Fără penali în funcţii publice”
Emanuel Stoica – Câteva lecții învățate în USR
Index

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare