sursa foto:  evz.ro

Liniștea dinaintea furtunii! Traian Băsescu a făcut afirmații incendiare

Traian Băsescu a declarat,  că Iranul are ca politică de stat terorismul, iar generanul iranian Quassem Soleimani, lichidat de americani, are pe conștiință mii de oameni.

„Este o criză care va fi tranșată după alegerile din SUA. Trump a fost extrem de rezervat acum, pentru că e în fața unor alegeri, dar SUA nu vor iertaIranul pentru terorism de stat, nu pentru altceva. Sunt statul din Orientul Mijlociu care are ca politică de stat terorismul”, a declarat Băsescu.

O lovitură în forță e amânată, pentru că o declanșare a unor operațiuni militare contra Iranului, care ar însemna practic deschiderea unui nou front, al unui nou război, după experiența Afganistan, Irak, să urmeze Iranul acum, e un lucru greu de dus și justificat pentru populație, în alegerile prezidențiale”, a mai explicat fostul președinte.

Au fost tentative ale Hezbollah în Europa care au fost prevenite de servicii de informații europene, a mai precizat Băsescu.

„Iran și-a înființat tot felul de organziații teroriste pur și simplu, care nu sunt oficializate ca fiind parte a statului iranian. Nu armata iraniană intervine, dar Hezbollah rezolvă toate problemele de terorism pe care le comandă Iranul. Acest general care a fost lichidat de americani e departe de a fi un om pe care să-l ierți. E un om care are pe cunoștință mii de oameni. E șeful unei organizații care lucrează în afara teritoriului Iranului, o organizație teroristă cu care Iranul își rezolvă parte din probleme. E cel care a orchestrat de multe ori folosind Hezbollah atentate teroriste nu numai în lumea arabă. Au fost tentative ale Hezbollah în Europa care au fost prevenite de servicii de informații europene”, a explicat fostul președinte.

În opinia europarlamentarului PMP, „iranienii foarte probabil nu vor mai avea alte riposte că au văzut precizia cu care pot opera americanii”. Iranienii ar putea folosi „acțiuni teroriste ca element de răzbunare”, dar „acum SUAși statele europene sunt mult mai pregătite să prevină atacuri teroriste decât acum 2 – 3 ani. Acum foarte multe tentative sunt prevenite chiar dacă nu sunt aduse în atenția populației.”, informează b1.

Vezi și:

E oficial! Se dau amenzi uriașe sau ore de muncă în folosul comunității pentru această faptă

Alertă în MAI! După semnalul lui Dumitru Coarnă, polițiștii se pensionează pe capete!

Se confirmă ancheta Bugetul.ro! Ordinul lui Marcel Vela blochează Poliția sub sceptrul politic

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare