sursa foto:  digi24.ro

Medic: ‘Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii’

Medicul Carmen Dorobăț, manager al Spitalului clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, a declarat că noul coronavirus SARS-CoV-2 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu.

 

Pacienții cu forme medii ale bolii au nevoie chiar și de o lună de tratament, înainte de testul negativ. La începutul pandemiei, această perioadă era de aproximativ două săptămâni.

În plus, unele simptome, cum ar fi pierderea gustului și mirosului, nu mai apar odată cu debutul bolii, ci după o săptămână.

„Am observat că în ultima perioada de timp, formele medii de boală, fără comorbidități, se negativează greu.

Adică stau o perioada mai lungă de timp până să obțină acel test negativ.

Aș spune că modul în care evoluează simptomele, retrocedarea acestor simptome este mai greoaie.

S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii.

Altădată apăreau dureri musculare după ce era febra 38-39 de grade, acum sunt pacienți afebrili care acuză am dureri musculare. Or, noi știm că durerile musculare reprezintă un semn că trebuie să urmărim cu atenție evoluția pacientului respectiv”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, conform 3dosts.ro.

Citește și:

EXCLUSIV SPP se pregătește să intervină în caz de dezastre, urgențe și crize! Investiție de peste 3 milioane de euro

Veste mare pentru mii de angajați! Veți primi mii de lei

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare