sursa foto:  scmp.com

Medicii trag semnalul de alarmă! A fost raportată încă o complicație gravă asociată cu COVID-19

Medicii de la Organizația de Sănătate Henry Ford din Detroit, Statele Unite au raportat primul caz de encefalopatie hemoragică necrozantă asociată infecției cu coronavirus, scrie medscape.com.

”Pe măsură ce numărul de pacienți infectați cu coronavirus crește, medicii ar trebui să fie atenți și la starea psihică modificată a acestora”, se arată într-un raport publicat săptămâna trecută în Radiology.

”Acest lucru este valabil pentru toți pacienții infectați cu COVID-19 care prezintă o stare alterată a conștienței. O astfel de complicație este la fel de gravă ca sindromul respirator acut sever”, a declarat Elissa Fory, neurologul de la Henry Ford ce a făcut parte din echipa de experți medicali care au pus diagnosticul de  encefalopatie hemoragică necrozantă.

Pacienta de 58 de ani a prezentat timp de 3 zile simptome specifice coronavirusului, ca febră, tuse și dureri musculare. Însă aceasta a fost transportată de urgență la spital după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, prezentând semne de letargie, confuzie și dezorientare.

Ajunsă la spital, femeia a fost testată pentru gripă, test ce a ieșit negativ, însă un test rapid pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Ulterior a fost diagnosticată cu encefalopatie necrozantă hemoragică acută.

”Echipa a suspectat encefalopatia de la bun început, însă, un CT și un RMN au confirmat diagnosticul”, a declarat Fory.

Encefalopatia hemoragică necrozantă este o complicație rară a infecțiilor virale, însă, până în acest moment, nu a mai fost raportată ca fiind asociată noului COVID-19.

 

Vezi și: Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare