15 retete cu capsune proaspete pentru inceputul verii size1

sursa foto:  foodstory.stirileprotv.ro

Medicii trag un semnal de alarmă! Nu consumați căpșune dacă suferiți de această boală

Odată cu sezonul călduros, apar pe piață foarte multe fructe la care poftim fără să vrem. Medicii avertizează persoanele care suferă de această boală, să fie atenți la cantitatea de căpșune consumată.

Deși căpșunele sunt benefice din foarte multe puncte de vedere, fiind bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, flavonoid, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli, excelent rol antioxidant, ele nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet.

Potrivit Realitatea.net, diabeticii nu trebuie să consume mai mult de 300 grame /zi, iar persoanele care au alergii sau urticarie (mai ales copiii mici) trebuie să consulte specialistul înainte de consum şi să observe cu atenţie eventualele simptome.

Deşi frunzele şi rădăcina de căpşun sunt indicate în tratamentul pietrelor la rinichi, consumate în cantităţi mari, preparatele fitoterapeutice pot agrava această problemă deoarece planta conţine cantităţi mari de oxalaţi, care grăbesc evoluţia afecţiunii.

Vezi și VIDEO/Dezvăluire incendiară despre Monica Macovei! „Tentativă de omor”

Acuze grave ale lui Radu Moraru! Pe cine vrea să bage în pușcărie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare