Medicul Adrian Marinescu: ‘Vaccinul nu ne lasă să ne îmbolnăvim, ceea ce e important de înțeles, pentru că e o diferență între infectare și îmbolnăvire’

Doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, a făcut unele precizări despre cât de importantă este administrarea vaccinului în această perioadă.

 

„Vaccinul nu ne lasă să ne îmbolnăvim, ceea ce e important de înțeles, pentru că e o diferență între infectare și îmbolnăvire. Practic, poate să intre virusul în căile respiratorii, să ajungă la nivelul porții de intrare, dar el acolo rămâne, nu va mai exista o multiplicare importantă și atunci riscul de a transmite mai departe va fi mai mic. Și, foarte important, nu ne îmbolnăvim, pentru că avem anticorpii protectori și atunci înseamnă presiune mică asupra sistemului medical, înseamnă că nu vom face complicații și nu vom avea o evoluție nefavorabilă. Vom face o formă ușoară, cum se întâmplă și la gripă”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Despre afirmația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a afirmat recent că principala problemă pe care o va avea România în perioada următoare nu va fi capacitatea de vaccinare, ci numărul vaccinurilor pe care țara le va avea la dispoziție, dr. Adrian Marinescu a spus:

„E clar că la nivelul mapamondului sunt mai puține doze decât doritori. Chiar dacă ne-am dori și mai mulți oameni care să se vaccineze, e clar că nu sunt suficiente doze. Este și motivul pentru care ne dorim mai multe variante de vaccin pentru a avea o capacitate de producție în cât mai scurt timp. Este și motivul pentru care trebuie să fim extrem de atenți la etapele care vor urma”. conform Antena3.ro.

Citește și:

A izbucnit un scandal uriaș în Poliție! ‘Uite, măi prăpăditule!’, ‘Fugi înapoi la nașul tău și pupă-i ghiulul’, ‘Tu mă ameninți pe mine?’

SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Super veste pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare