bolnavi covid coronavirus spital pacienti medici

Medicul Cristian Oancea: ‘Carantina nu oprește, dar încetinește pandemia. În această perioadă am tras de timp să avem tratamente, să ne dotăm spitalele și să apară un vaccin’

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a declarat că ”Sperăm să nu ajungem în situația colegilor din Italia. (…) Lumea nu înțelege că suntem aceeași oameni care au mesaje foarte clare. În acest moment noi nu suntem și aceeași situație, dar dacă vom continua să ne purtăm iresponsabil, vom ajunge și acolo”.

 

„Cred că suntem undeva la 75% – 80% din capacitate la nivel național, la ATI și dacă vom menține acest număr de 3.000 – 4.000 de cazuri noi, timp de două săptămâni, este foarte posibil ca acea limită să se atingă. Noi îndemnăm în continuarea la responsabilizare, dar din păcate în continuare nu se respectă regulile”, a precizat el.

„Carantina nu oprește, dar încetinește pandemia. În această perioadă am tras de timp să avem tratamente, să ne dotăm spitalele și să apară un vaccin.” a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

„Masca, distanțarea sanitară și această igienă fac parte din cei 7 ani de acasă, nu din îngrădirea drepturilor”, a adăugat el.

Locurile din ATI și pacienții care primesc tratament

Totodată, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a explicat și faptul că legat nu se pot decupla pacienții conectați aparate în secțiile ATI.

„Teoretic se poate face o procedură, prin care se organizează la nivelul spitalului o comisie ce stabilește speranța la viață a unei persoane. Sperăm să nu ajungem în situația colegilor din Italia. (…) Lumea nu înțelege că suntem aceeași oameni care au mesaje foarte clare. În acest moment noi nu suntem și aceeași situație, dar dacă vom continua să ne purtăm iresponsabil, vom ajunge și acolo”, a punctat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

„Legal în ATI trebuie să facem totul ca să salvăm acea viață. Dacă o persoană ajunge în terapie intensivă nu o putem decupla de pe aparate și nu o să deconectăm. Ce putem să facem este să apelăm la DSU și să redirecționăm pacienții, așa cum noi am primit pacienți de la București Hunedoara sau Caraș și noi am trimis pacienții zilele trecute la Arad”, a declarat el, conform b1.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare