sursa foto:  timisplus.ro

Medicul infecționist Voichița Lăzureanu: ‘Din luna martie ar fi bine să renunţăm la certificatul verde. Să nu ne împărțim în vaccinați și nevaccinați, ci să revenim la clasicele diagnostice pe care le știam înainte de această pandemie’

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în privința certificatului verde.

 

Recomandările OMS în privința certificatului verde se bat cap în cap cu cele ale oficialilor europeni.

În timp ce OMS recomandă renunțarea la acest controversat document, regulamentul european prevede ca de la 1 februarie, certificatul verde să expire pentru cei care au minimum 9 luni de la doza a doua.

Este motivul pentru care ministrul Sănătății este somat de Florin Cîțu să vină în coaliție pentru a spune de care parte a baricadei se va situa ţara noastră.

Voichița Lăzureanu, medic la spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a enumerat motivele pentru care România ar trebui să renunţe la certificatul digital de vaccinare.

Dr. Voichița Lăzureanu: „Din luna martie ar fi bine să renunţăm la certificatul verde”

Acestă tulpină (n.r. Omicron) pare că este extrem de infecţioasă, dar din fericire, cu foarte puţine forme severe de boală. Majoritatea sunt fie asimptomatici, fie cu forme uşoare de boală, şi atunci nu prea îşi mai găseşte locul acest certificat verde.

Ce spune medicul infecţionist despre durata de valabilitate a certificatelor verzi

Deocamdată se aplică în toate statele membre, dar, în statele occidentale, valul Omicron este în scădere, aşa că s-ar putea să avem o altă părere şi de la statele celalalte membre şi să se revină asupra obligativităţii acesteia, de revaccinare la 9 luni sau de administrare a booster-ului, pentru că, uşor-uşor, această pandemie se relaxează ca şi intensitate a formelor severe şi atunci cred că vor reveni şi conducătorii noştri la alte relaxări.

Voichiţa Lăzureanu: Cred că e momentul să revenim la ceea ce ştiam înainte

Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, adică pacientul cu forme simptomatice, şi nu în pozitivi şi negativi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi, ci să revenim la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de această pandemie, pentru că la un moment dat şi această pandemie trebuie să o vedem aşa cum este acum, în scădere şi cu potenţial de transformare în izbucniri epidemice, probabil sezoniere”, a declarat Voichița Lăzureanu la Antena 3.

Vezi și:

Alexandru Rafila avertizează: ‘S-ar putea să ne apropiem de 30.000 de cazuri. Tulpina Delta va dispărea din România, iar varianta dominantă va fi Omicron’

Medicul Tudor Ciuhodaru rupe tăcerea: ‘Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS și nu îmi amintesc să fi fost’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare