sursa foto:  ciao.ro

Medicul Monica Pop atrage atenția autorităților: ‘Cu ce ajută că într-o sală se spectacol intră cineva care este vaccinat și totuși este purtător de virus și îl transmite?’

Medicul Monica Pop a precizat că certificatul de vaccinare nu este o garanție a faptului că nu ești purtător de virus, întrucât te poți infecta chiar dacă te-ai vaccinat.

 

Medicul oftalmolog a reiterat faptul că vaccinul protejează de dezvoltarea unor forme grave ale bolii, însă nu oferă protecţie 100%. În plus, persoanele vaccinate pot transmite virusul. În acest context, dr Pop spune că a condiţiona accesul la spectacole de un certificat de vaccinare sau de un test negativ este un abuz.

 

La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală se spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?„, se întreaba medicul.

 

Referitor la faptul că oamenii trebuie să scoată bani din buzunar ca să se testeze pentru a intra la spectacole, Monica Pop spune că acest lucru este inadmisibil, atât timp cât omul respectiv plăteşte asigurare la sănătate.

Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate testele să fie plătite? În toate ţările, testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit„, spune medicul oftalmolog, conform Româniatv.net.

Vezi și: Medicul Monica Pop pune punctul pe i: ‘Acest vaccin e încă un vaccin experimental până în 2022 sau 2023. În niciun caz nu oprește răspândirea coronavirusului’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare