sursa foto:  gsp.ro

Medicul Monica Pop le ia apărarea Jandarmilor: ”substanțele nu sunt periculoase și nu au niciun fel de efecte secundare în timp”

Managerul Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, prof dr Monica Pop, a spus că substanțele folosite în timpul protestului nu sunt primejdioase.

La spitalul nostru au  venit doar 3 pacienți în seara aceea. Nu știu să fi venit alții după. Aveau doar cu iritații ușoare ale ochilor. Atât. N-au nici o legătură cu altceva. Am adminitrat picături, dar aceste iritații pot trece și fără tratament‘, a precizat  prof dr Monica Pop al cărei soț este chimist și care susține afirmația potrivit căreia ‘substanțele nu sunt periculoase și nu au niciun fel de efecte secundare în timp’.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General a anunțat că muniția neletală și gazele lacrimogene folosite au „certificat de calitate și garanție’, precum și „declarație de conformitate’.

Precizăm că muniția neletală și gazele lacrimogene folosite au certificat de calitate și garanție,  precum și declarație de conformitate. Acestea sunt:- cartuș calibru 38 mm cu efect iritant lacrimogen pentru armă lansator; tipul substanței CS (orto-clorobenzalmalanonitril);- grenadă de mână cu efect iritant lacrimogen; tipul substanței CS (orto-clorobenzalmalanonitril);- pulverizator de capacitate mărită 6,6 l cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței CS concentrație 1%;- pulverizator de mână 60-100 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței OC (oleoresin-capsicum concentrație 10%);- pulverizator de mână 400 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței OC (oleoresin-capsicum concentrație 10%); – pulverizator de mână 150 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței CS (ortho-chlorbenzylidenmalononitrile concentrație 1%);cartuș calibru 40 mm pentru armă lansator cu efect iritant lacrimogen-încărcătură cu efecte multiple iritant lacrimogene CS (fumigen, acustic, luminos, de consternare, de iluminare, cinetic, de antrenament)‘, a spus Ionescu.

Reprezentanții Jandarmeriei Capitalei au spus că gazele lacrimogene folosite de forțele de ordine sunt de la producători autorizați și certificați conform legii.

Vezi și Mare atenție! Săptămâna viitoare se aplică legea! Ce amenzi vor fi anulate începând cu această dată

Toți au acționat la ordinul lui! Cine este maiorul care le-a cerut scuze celor care au suferit violenţe gratuite din partea jandarmilor

Uluitor! Ce funcție importantă ocupa soția fostului șef al Jandarmeriei-Lucrează într-o instituție cheie și are un salariu mai mare ca al soțului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare