Medicul Virgil Păunescu: ‘Dacă nu vaccinăm rapid populația, primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească’

Prof.univ.dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, a declarat: ”Dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie”.

 

„Acum că avem vaccinul, cred că singurul lucru care a mai rămas să-l facem ca lumea este comunicarea, dar și organizarea. (…) Toate lucrurile ar trebui să pornească de la educație și cercetare. Dezvoltarea economică a unui stat se bazează pe saltul tehnologic, pe cercetare care cercetare se bazează pe calitatea învățământului,” crede prof. dr. Virgil Păunescu.

Prof. dr. Virgil Păunescu: „Orice resursă în plus ar grăbi acest proces de vaccinare”

„Ținând cont de faptul că producătorii au fost cei care au spus că acest vaccin are o durată de memorie imună de circa un an de zile, trebuie să ne grăbim să vaccinăm populația cât mai repede, pentru că altfel vom fi în situația în care nu vom termina de vaccinat toată populația sau, mă rog, 60-70% din populație și primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească.”

„Sunt absolut sigur că orice resursă în plus ar grăbi acest proces. (…) Dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie și nu vom reuși să închidem acest cerc și să închidem pandemia și o să ne tot învârtim în jurul cozii.”

Prof. dr. Virgil Păunescu: „S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație”

„Știu că există foarte multe îndoieli și întrebări fără răspuns legate de acest vaccin care s-a făcut într-un timp record de 8-9 luni de zile, dar nu avem alternativă. (…) Nu există soluție pentru noi și copiii noștri de a întrerupe această pandemie care altfel s-ar putea să dureze mai mult decât intuim noi. S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație dacă nu ne grăbim să închidem acest cerc,” a spus prof. dr. Virgil Păunescu, conform alephnews.ro.

Citește și:

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare