sursa foto:  cursdeguvernare.ro

Mesaj pentru clienții PPC, fostul Enel: ‘Accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, durata de intervenție este mărită’

Rețele Electrice Dobrogea, parte a grupului PPC, prezintă un bilanț al avariilor. Potrivit Rețele Electrice Dobrogea, la ora 18:00 alimentarea era întreruptă în 177 de localități, pentru circa 179.000 de clienți, în special în județele Constanța, Călărași și Tulcea.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, un număr de 247 de linii de medie tensiune sunt afectate.

Rețele Electrice Dobrogea informează că în ultimele două ore au fost remediate avarii care au permis reconectarea pentru alți aproximativ 40.000 de clienți din județele Constanța (25.000 de clienți), Călărași (17.000 de clienți) și Tulcea (6.000 de clienți), prioritară fiind alimentarea consumatorilor cu activități critice.

Anunțul Rețele Electrice Dobrogea:

„Alimentarea cu energie electrică în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice – cod portocaliu de viscol, cu rafale ale vântului de 85-90 km/h și vizibilitate sub 50 m.

Echipele de intervenție ale companiei Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor, dar și ale colegilor de la Rețele Electrice Muntenia și Rețele Electrice Banat se află în continuare pe teren pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. În urma eforturilor acestora, în ultimele două ore au fost remediate avarii care au permis reconectarea pentru alți aproximativ 40.000 de clienți din județele Constanța (25.000 de clienți), Călărași (17.000 de clienți) și Tulcea (6.000 de clienți), prioritară fiind alimentarea consumatorilor cu activități critice.

Intervențiile sunt îngreunate de drumuri blocate, vânt puternic și lipsa vizibilității pe timp de noapte. Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, durata de intervenție este mărită.

Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 18:00 alimentarea era întreruptă în 177 de localități, pentru circa 179.000 de clienți, în special în județele Constanța, Călărași și Tulcea. Un număr de 247 de linii de medie tensiune sunt afectate.

Sunt înregistrate un număr mare de apeluri simultane în call-center, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a acestora. Asigurăm clienții că echipele intervin pentru remedierea avariilor de îndată ce condițiile meteorologice și starea drumurilor permit acest lucru.

În acele zone în care rețeaua poate fi pusă în siguranță, vor fi conectate grupuri electrogene ale companiei, ale firmelor contractoare, precum și grupuri puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul acordat.

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați”.

Raed Arafat: „S-ar putea să rămână unele zone care necesită o intervenție mai îndelungată și atunci o să încercăm să sprijinim cât putem cu rezerva de generatoare care există

„Există probleme, unde a fost codul roșu care abia să s-a ridicat și vom continua să avem cod portocaliu până cel puțin orele 20:20 până aproape 21:00. Efectele sunt pe mai multe județe. La acest moment drumurile naționale sunt închise în cinci județe și vorbim aici de județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați şi Tulcea și pe 46 de tronsoane din drumurile naționale din 10 județe.

Mesajul dat astăzi de dl. ministru în timpul conferi videoconferințe care a avut loc cu toate județele la Ministerul de Interne este că lumea să evite ieșirea și deplasarea pe drumurile respective până sunt curățate de cei de la CNAIR.

Avem mai multe misiuni în desfășurare pentru scoaterea celor care au rămas blocați pe autostradă sau pe drumurile județene sau naționale.

Din păcate, unii refuză să-şi părăsească mașinile şi pun în greutate activitate colegilor de la ISU și de la celelalte structuri ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Transporturilor să-i evacueze către zonele de siguranță, lăsând mașinile acolo până ce drumurile vor fi deschise.

După ce viscolul va fi de intensitate mai mică, cei de la drumuri vor începe să lucreze pentru eliberarea tronsoanelor care sunt blocate din cauza viscolului și din cauza zăpezii.

Mai mult, am mobilizat 13 generatoare electrice de capacitate mare către Constanța și Slobozia în urma unei solicitări venite chiar de la furnizorul de energie electrică, pentru a-i sprijini pentru asigurarea furnizării apei și a energiei electrice în anumite zone esențiale.

Avem 412 localități din 12 județe şi 314.000 de persoane rămase fără curent electric. Multe din aceste localități vor recăpăta curentul în cursul acestei zile și acestei seri.

Asta este promisiunea de la furnizor, dar s-ar putea să rămână unele zone care necesită o intervenție mai îndelungată și atunci o să încercăm să sprijinim cât putem cu rezerva de generatoare care există, mai ales în zonele care reprezintă un risc să rămână mai mult fără curent, să le sprijinim cu generatoare electrice”, a spus Raed Arafat, şeful DSU, la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare