sursa foto:  idevice.ro

Blackout în România! Sute de mii de persoane au rămas fără curent electric! Reacția lui Raed Arafat

Sute de mii de persoane au rămas fără curent electric în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a afirmat că aceste persoane ar urma să beneficieze din nou de curent în electric în cursul acestei zile și acestei seri.

Asta este promisiunea de la furnizor, dar s-ar putea să rămână unele zone care necesită o intervenție mai îndelungată și atunci o să încercăm să sprijinim cât putem cu rezerva de generatoare care există, mai ales în zonele care reprezintă un risc să rămână mai mult fără curent, să le sprijinim cu generatoare electrice, a subliniat, la Antena 3, Raed Arafat.

„Există probleme, unde a fost codul roșu care abia să s-a ridicat și vom continua să avem cod portocaliu până cel puțin orele 20:20 până aproape 21:00. Efectele sunt pe mai multe județe. La acest moment drumurile naționale sunt închise în cinci județe și vorbim aici de județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați şi Tulcea și pe 46 de tronsoane din drumurile naționale din 10 județe.

Mesajul dat astăzi de dl. ministru în timpul conferi videoconferințe care a avut loc cu toate județele la Ministerul de Interne este că lumea să evite ieșirea și deplasarea pe drumurile respective până sunt curățate de cei de la CNAIR.

Avem mai multe misiuni în desfășurare pentru scoaterea celor care au rămas blocați pe autostradă sau pe drumurile județene sau naționale.

Din păcate, unii refuză să-şi părăsească mașinile şi pun în greutate activitate colegilor de la ISU și de la celelalte structuri ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Transporturilor să-i evacueze către zonele de siguranță, lăsând mașinile acolo până ce drumurile vor fi deschise.

După ce viscolul va fi de intensitate mai mică, cei de la drumuri vor începe să lucreze pentru eliberarea tronsoanelor care sunt blocate din cauza viscolului și din cauza zăpezii.

Mai mult, am mobilizat 13 generatoare electrice de capacitate mare către Constanța și Slobozia în urma unei solicitări venite chiar de la furnizorul de energie electrică, pentru a-i sprijini pentru asigurarea furnizării apei și a energiei electrice în anumite zone esențiale.

Avem 412 localități din 12 județe şi 314.000 de persoane rămase fără curent electric. Multe din aceste localități vor recăpăta curentul în cursul acestei zile și acestei seri.

Asta este promisiunea de la furnizor, dar s-ar putea să rămână unele zone care necesită o intervenție mai îndelungată și atunci o să încercăm să sprijinim cât putem cu rezerva de generatoare care există, mai ales în zonele care reprezintă un risc să rămână mai mult fără curent, să le sprijinim cu generatoare electrice”, a spus Raed Arafat, şeful DSU, la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare