sursa foto:  romaniatv.net

Meteorologii au dat ALARMA: „Vor fi catastrofale”

Ne mai despart doar două săptămâni de luna iunie, respectiv de vara lui 2017. În ultima perioadă, vremea e fost schimbătoare – ba a plouat, ba a fost soare – și nu putem să nu ne întrebăm cum va fi la vară.

Fostul director al Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a făcut o previziune sumbră în privința celei mai călduroase perioade din acest an. Sandu a avertizat că lunile de vară vor fi catastrofale.

„Şi oamenii politici, şi populaţia trebuie să se îngrijoreze şi să ia măsuri de reducere a impactului, acesta este mesajul care trebuie transmis. Eu n-am să spun acum prognoza, dar putem transmite mesajul că iulie, august şi septembrie vor fi catastrofale pentru agricultură. Perioadele normale vor fi rare. Anul trecut în iulie şi august a fost secetă, din tendinţe s-ar putea să fie o secetă atât de puternică, încât culturile de primăvară să fie total compromise. Sunt motive de îngrijorare şi nu mai e timp să se aştepte să se facă perdele de protecţie”, a declarat Ion Sandu, la România TV.

„Poţi să ai 40 de litri într-o singură zi şi tot e secetă, că în restul lunii nu mai plouă deloc. Te apucă frica la cum arată prognozele pentru vară. Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente”, mai spunea fostul șef ANM, în luna martie.

Vezi și Radu Banciu, în centrul unui imens scandal! Ce declarații HALUCINANTE a făcut și ce personalități a jignit

Toți cei care AU telefoane mobile sunt vizați! Ce se va întâmpla începând cu 15 iunie

SPP-iștii, cu ochii în patru! Unde a fost surprinsă Maria Băsescu

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.