sursa foto:  facebook

Mihai Fifor a răbufnit: ‘Președintele Iohannis a promulgat un buget arbitrar, discreționar, votat de o majoritate obedientă până la inconștiență, fără adoptarea vreunui amendament’

Deputatul PSD, Mihai Fifor, susține, pe pagina sa de Facebook, că ”Coaliția Austerității taie TOATE despăgubirile pentru calamități în agricultura, taie aproape jumătate din subvenții (48,73%), taie mai mult de o treime (37,88%) din banii pentru irigații”.

‼️ ”Președintele Iohannis a promulgat un buget arbitrar, discreționar, votat de o majoritate obedientă până la inconștiență, fără adoptarea vreunui amendament – premieră nefastă în practica Parlamentului României.
‼️ Bugetul anului 2021 continuă seria țepelor date românilor. Este de fapt MEGAȚEAPA guvernării actuale, pentru că încalcă nu doar angajamente politice și programul electoral al PNL, ci chiar și programul de guvernare al actualului cabinet, care a devenit lege prin aprobarea în Parlament, la votul de învestitură.
📌 Bugetul făcut de guvernul Cîțu și impus de Coaliția Austerității PNL-USR/PLUS-UDMR nu are ca prioritate oamenii. Se vede clar acest lucru pentru că, la aproximativ același PIB cu cel din bugetul alternativă al PSD, aduce austeritate, tăieri și sărăcie, în loc de relansare economică și creșterea bunăstării generale.
📌 Coaliția Austerității taie 2,6 miliarde de lei de la Sănătate, aproape echivalentul a două campanii naționale de vaccinare antiCOVID.
📌 Coaliția Austerității alocă Educației cel mai mic buget raportat la PIB, din ultimii 30 de ani – 2,55% din PIB.
📌 Coaliția Austerității taie TOATE despăgubirile pentru calamități in agricultura, taie aproape jumătate din subvenții (48,73%), taie mai mult de o treime (37,88%) din banii pentru irigații.
📌 La capitolul lucrări publice, dezvoltare și administrație, Coaliția Austerității taie din total 1,3 miliarde de lei.
‼️ Consecința: proiectele comunităților locale vor îngheța!
📌 Guvernul Cîțu perpetuează minciuna:
⛔ i-a mințit repetat pe pensionari că va respecta legea și va crește punctul de pensie;
⛔ i-a mințit pe profesori că va acorda majorările de salarii prevăzute de lege;
⛔ i-a mințit pe copii în privința creșterii alocației; i-a mințit pe antreprenori că-i va sprijini;
⛔ i-a mințit pe agricultori că vor fi despăgubiți pentru pierderile provocate de calamități;
⛔ i-a mințit pe studenți, cărora acum le taie transportul gratuit.
Niciuna dintre aceste promisiuni nu va fi onorată de Guvernul Cîțu.
‼️ Bugetul pe 2021 este un buget de austeritate, al dezastrului economic și social care va ține economia în recesiune”, a scris Mihai Fifor pe Facebook

Citește și:

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

Situație dezastruoasă pentru toți românii implicați în acest tip de afacere.Cu cât au scăzuut vânzările

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare