Mihai Tudose

sursa foto:  mediafax.ro

Mihai Tudose, critică ASF în cazul Euroins: Ori v-aţi uitat în altă direcţie sau v-aţi uitat acolo şi nu aţi văzut nimic

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose consideră că în cazul Euroins vina cea mai mare este a instituţiilor statului care ar fi trebuit să intervină în această piaţă.

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, cine este vinovat de falimentul Euroins.

  • “O să vă şocheze răspunsul. ce. Rolul tău fiind să supraveghezi, că de asta eşti acolo. Este să vezi ce se întâmplă în piaţa de asigurări. Atât timp cât ai o valoare medie a despăgubirii, este clar că este un prag al poliţiei sub care te duci în cap şi unii vând asigurări cu toptanul sub pragul ala, ceva e în neregulă. Te duci şi vezi. Îi bagi sub supraveghere, nu aştepţi. Ei ar trebui să fie medicul de familie, să te supravegheze, care face prevenţie. Că el se comportă ca un anatomopatolog să vadă de ce ai murit, iertaţi-mă dar nu asta era ideea. Consiliul Concurenţei. Vezi că vine unul în piaţă şi face o ispravă de genul ăsta şi tu te uiţi după stele”, a explicat Mihai Tudose.

El a precizat că alţi vinovaţi sunt Consiliul Concurenţei şi cetăţenii care au ales asigurarea mai ieftină.

  • “Şi trei, ăla care se asigură, românul nostru, care are de ales între o asigurare care poate într-adevăr e scumpă, dar el îşi ia o asigurare dintr-o piaţă, dintre raftul cu cartofi şi taraba cu castraveţi, cu un leu 50. Şi e mulţumit că el trebuie să aibă hârtiuţa aia. Nu se întreabă ”Frate, dar dacă pe mine mă loveşte tot unul de la taraba de castraveţi, cam ce se întâmplă?” Că şi autoprotecţie asta la un moment dat nu funcţionează. Şi atunci e o complicitate între vreo două milioane de români care au luat asigurări de acolo. Mie mi-a zis statul că trebuie să am RCA. L-am luat, ok. Dar vina cea mai mare, repet, este a instituţiilor statului care trebuiau să intervină în această piaţă şi care acum văd că sunt foarte zen aşa. Noi ne-am uitat…V-aţi uitat, dar poate v-aţi uitat în altă direcţie. Că avem iar două variante: ori v-aţi uitat în altă direcţie sau v-aţi uitat acolo şi nu aţi văzut nimic”, a mai declarat europarlamentarul PSD.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare