sursa foto:  impact.ro

Mii de români vor primi mai mulți bani- Crește valoarea acestor vouchere

Vești bune! Valoarea tichetelor culturale ce pot fi acordate salariaților, de către angajatori, pentru achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor culturale urmează să se majoreze din aprilie 2023.

Măsura a fost oficializată vineri printr-un ordin al Ministerului Finanțelor (MF), astfel că valorile tichetelor culturale ajung la 200 lei/lună și la 400 de lei/eveniment.

Ordinul MF 1.098/2023, apărut vineri în Monitorul Oficial, prevede majorarea sumelor ce se acordă sub formă de tichete culturale, începând cu primul semestru din 2023 – la maximum 200 lei/lună, respectiv la maximum 400 de lei/eveniment.

Actualele valori ale tichetelor culturale, stabilite pentru semestrul al doilea din 2022, sunt 190 lei pentru cele acordate lunar și 380 lei pentru cele acordate ocazional. Acestea se aplică inclusiv până în martie 2023, astfel că noile valori se vor aplica efectiv din aprilie 2023.

Valorile majorate pentru tichetele culturale se vor aplica și în primele două luni ale semestrului al doilea din 2023, respectiv august și septembrie.

După cum scrie în Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, tichetele culturale se pot acorda angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor culturale. Acestea pot fi:

  • abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;
  • cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare