sursa foto:  digi24.ro

Milioane de euro cheltuiți! Pe ce s-au dus banii?

Pare că sărbătorile de iarnă au pus stăpânire pe bugetele din țară. Decorațiunile de iarnă din marile orașe pot fi privite drept un iluminat festiv.

Potrivit mediafax.ro, marile oraşe au îmbrăcat straie de sărbătoare, albul fiind culoarea predominantă. Cele mai mari sume s-au cheltuit la Constanţa, dublu faţă de Cluj-Napoca, iar brăilenii se laudă cu cel mai ieftin iluminat festiv din ţară.

Primăria Constanţa a plătit şi în 2019 puţin peste un milion de euro pentru iluminatul festiv, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu aceşti bani sunt montate decoraţiuni pe 10 bulevarde mari ale oraşului, dar şi la intrările din oraş. Sunt decorate stâlpii de iluminat, iar pe copaci se aşează perdele luminoase, în timp ce străzile sunt traversate de şiruri de leduri.

Pentru iluminatul festiv, primăria a împărţit achiziţia în trei contracte, iar societatea care a câştigat licitaţia deschisă este aceeaşi care a închiriat beculeţele şi în ultimii doi ani. Contractele prevăd închirierea, inclusiv montarea şi demontarea instalaţiilor de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă şi vizează trei zone ale oraşului: cele 10 mari bulevarde – aproximativ 900.000 euro, Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, acolo unde în fiecare an are loc Festivalul Iernii – 168.000 euro şi Piaţa Ovidiu cu ocazia Revelionului – 80.000 de euro.Primăria Capitalei a alocat iluminatului festiv suma de 3.352.941 lei.

Primăria Capitalei a alocat iluminatului festiv suma de 3.352.941 lei.

Primăria Sectorului 6 a achiziționat echipamentele folosite pentru iluminatul festiv prin procedură simplificată, două direcții din cadrul primăriei (Direcția Generală Comunicare și Relații Publice, respectiv Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană) oferind cifre diferite cu privire la alocarea financiară aferentă.

La polul opus, Primăria Municipiului Timișoara nu a utilizat fonduri pentru achiziționarea echipamentelor, folosindu-se de cele aflate în dotare din anii anteriori.

Vezi și:

Marcel Vela l-a executat pe milițianul școlit de FBI! Avea salariu și o pensie de 13.000 de lei

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare