sursa foto:  Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, confirmare pentru Bugetul.ro. Se lucrează la creșterea salariilor militarilor

În week-end-ul trecut, Liga Militarilor Profesioniști a făcut public un proiect de Ordonanță de Urgență prin care ar urma să fie actualizate salariile militarilor și asigurate alte drepturi financiare pentru personalul din Ministerul Apărării. În această dimineață, contactat de Bugetul.ro, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, ne-a confirmat că se lucrează la majorarea salariilor militarilor.

Ce susține Liga Militarilor Profesioniști

Potrivit unui anunț făcut de Liga Militarilor Profesioniști, noile prevederi ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2022, proiectul de OUG fiind trimis spre consultare și completare instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Concret, conform LMP, Vasile Dîncu și Liga Militarilor Profesioniști s-ar fi înțeles cu privire la majorări salariale, la cuantumul chiriilor și la modificări privitoare la sporul pentru munca de noapte.

Vezi și Cresc salariile militarilor de la 1 iulie! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a semnat proiectul de Ordonanță de Urgență

„În urnă demersurilor Ligii Militarilor Profesioniști, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a declarat, săptămâna trecută, că a semnat un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune actualizarea și îmbunătățirea unor prevederi din domeniul salarizării și asigurării altor drepturi financiare ale personalului din MApN.

Proiectul a fost trimis spre consultare și completare instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, apoi va fi publicat pe pagina de internet a MApN și înaintat pe circuitul de avizare, în vederea adoptării de Guvernul României, astfel încât noile prevederi să intre în vigoare la 1 iulie 2022”, a informat LMP.

Vezi AICI documentele făcute publice de Liga Militarilor Profesioniști!

Vasile Dîncu confirmă, pentru Bugetul.ro, că se lucrează la proiectul de OUG

Contactat, în această dimineață, de reporterul Bugetul.ro, Vasile Dîncu ne-a confirmat că urmează să fie modificate salariile personalului din MApN.

„Lucrăm la acest proiect”, a precizat, pentru Bugetul.ro, ministrul Apărării.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare