sursa foto:  rfi.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: La acest moment, sunt desfășurate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat informații, luni seara, despre drona ucraineană prăbușită în apele teritoriale ale României.

Șeful Apărării a precizat că sunt efectuate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la acest incident.

„Miercuri, 11 mai, Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm.

Epava dronei a fost recuperată de o navă a Forțelor Navale, fiind preluată ulterior de Forțele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei și cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord.

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

La acest moment, sunt desfășurate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație”, a transmis Vasile Dîncu.

Vezi și EXCLUSIV Serviciul Român de Informații, reacție la acuzațiile fostului premier al României, Petre Roman: ‘SRI respectă dreptul la liberă exprimare, garantat constituţional’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare