sursa foto:  Hungary Today

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto: Ungaria transmite un mesaj din imediata vecinătate a conflictului că este nevoie de pace cât mai curând posibil

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a transmis joi în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), că Ungaria transmite un mesaj din imediata vecinătate a conflictului că este nevoie de pace cât mai curând posibil.

 

 

 

Șeful diplomaţiei ungare a menţionat că Polonia a fost lovită de rachete în urmă cu aproximativ două săptămâni, ceea ce ar fi putut duce la izbucnirea celui de-al treilea război mondial dacă liderii polonezi nu ar fi reacţionat „atât de calm şi responsabil”. Politicienii şi jurnaliştii care s-au referit la un ”atac deliberat cu rachete”, a spus el, au acţionat ”ruşinos”, riscând o escaladare. Riscuri similare rămân atâta timp cât războiul continuă, a adăugat ministrul.

Referindu-se la miile de familii ucrainene care nu au energie electrică în timpul iernii, el a spus că acest lucru a accentuat nevoia de a căuta un acord de pace.

Totodată, Szijjarto s-a referit la deficienţele „problematice” de comunicare în ceea ce priveşte războiul, afirmând că lumea „a renunţat la speranţa pentru pace” prin blocarea canalelor de comunicare care au fost menţinute deschise chiar şi în timpul Războiului Rece, în vederea evitării unui alt război mondial, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare