sursa foto:  jurnaluldeafaceri.ro

Un gigant american a pus mâna pe o altă bancă din România!

First Bank România, banca deținută majoritar de fondul de investiții din America,J.C. Flowers & Co, face o nouă achiziție după ce în anul 2018 a preluat Piraeus Bank .

Potrivit digi24.ro, First Bank, bancă deţinută în România de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a anunţat semnarea unui acord cu banca israeliană Bank Leumi pentru achiziţia participaţiilor acesteia, deţinute la filiala Bank Leumi România.

Valoarea tranzacţiei este supusă unor clauze de confidenţialitate, potrivit băncii.

„Achiziţia este condiţionată de primirea aprobării Băncii Naţionale a României şi Consiliului Concurenţei şi este de aşteptat să fie finalizată în a doua parte a a anului”, se arată în comunicat.

Bank Leumi România deţine o reţea naţională de 15 sucursale, are 200 de specialişti, administrează active de peste 250 milioane de euro şi depozite de 150 milioane de euro.

„Această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde şi consolida prezenţa în România, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piaţa locală. Este cea de-a doua achiziţie pe care fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puţin de un an, dovedindu-şi interesul şi angajamentul faţă de această piaţă valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziţii relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunităţi similare de creştere. Între timp, continuăm să facem business „The American Way”, cu accent pe creştere, prin servicii de calitate oferite clienţilor, digitalizare şi eficienţă”, a declarat Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al First Bank.

Vezi și:

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare