sursa foto:  antena3.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu, ocupaționale, nu speciale

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut o serie de precizări după ce, în spațiul public, au apărut informații că pensiile militarilor și polițiștilor vor fi incluse în reforma sistemului de pensii, asumată prin PNRR.

Lucian Bode a ținut să sublinieze, joi, că pensiile polițiștilor și militarilor nu sunt pensii speciale, ci pensii de serviciu, pensii ocupaționale.

Vezi și Pensiile militarilor și polițiștilor vor fi reformate prin PNRR! Comisia Europeană obligă România ca pensiile militare să fie acordate pe principiul contributivității

„Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu, ocupaționale, nu pensii speciale”, a reacționat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Conform unor surse guvernamentale ale Economedia, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității.

După cum și-au asumat în PNRR, în acest moment, autoritățile decidente lucrează la o nouă Lege a pensiilor, împreună cu Banca Națională și Comisia Europeană. Noua lege va merge strict pe criteriul contributivității.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană a cerut acum oficial României să includă în reforma sistemului de pensii și pensiile militarilor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare