sursa foto:  realitatea.net

Ministrul Economiei reacționează dur la adresa șefului ANPC, după articolul Bugetul.ro: Îl somez să înceteze

Bugetul.ro a dezvăluit, joi, în exclusivitate, că șeful ANPC, Horia Constantinescu, dorește să reorganizeze instituția, urmând să facă anumite restructurări, mai multe posturi urmând a fi desființate. Conform surselor noastre, operațiunea urma să se desfășoare fără acordul ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Horia Constantinescu a confirmat, pentru Bugetul.ro, că are în plan să reorganizeze ANPC-ului. El ne-a prezentat și scopul acestei mișcări: concentrarea forțelor pe București-Ilfov. În această regiune, conform lui Constantinescu, sunt 431.000 de operatori economici, iar ANPC-ul nu le poate face față.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Totodată, șeful ANPC a menționat că discuțiile privind această reorganizare au început pe vremea când Niculae Bădălău era ministru al Economiei și că l-ar fi informat și pe Virgil Popescu, actualul ministru, despre această operațiune, însă nu au apucat să o discute.

În replică, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, l-a somat public pe Horia Constantinescu să înceteze cu declarații privitoare la o eventuală reorganizare, dat fiind că el nu deține documente în acest sens.

Vezi și Șeful ANPC confirmă articolul Bugetul.ro: Vrea să reorganizeze instituția! Adio angajărilor pe pile?

Șeful Economiei i-a transmis președintelui ANPC că vrea „mai multă muncă și mai puțin zgomot”.

„Competența și profesionalismul sunt câteva dintre criteriile pe care le-am cerut întotdeuna oamenilor care au făcut parte din echipa mea, indiferent unde m-am aflat. Pe aceste principii mă voi ghida și pe viitor.

De aceea, vin să fac o precizare în legătură cu informațiile care au apărut cu privire la reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Reorganizarea ANPC se face prin Hotărâre de Guvern, inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar statul de funcții se aprobă prin ordin al ministrului Economiei. Niciunul din aceste documente nu se află în atenția mea în perioada imediat următoare. Declarațiile președintelui ANPC sunt acțiuni personale de PR și îl somez, public, să înceteze. Vreau mai multă muncă și mai puțin zgomot.”, a reacționat, pe Facebook, Virgil Popescu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare