sursa foto:  stiripesurse.ro

Șeful ANPC confirmă articolul Bugetul.ro: Vrea să reorganizeze instituția! Adio angajărilor pe pile?

După ce Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că președintele ANPC, Horia Constantinescu, vrea să reorganize instituția, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului a confirmat că dorește să facă această mutare.

El ne-a prezentat și scopul acestei mișcări: concentrarea forțelor pe București-Ilfov. În această regiune, conform lui Constantinescu, sunt 431.000 de operatori economici, iar ANPC-ul nu le poate face față.

Mai mult, Horia Constantinescu a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, prin această reorganizare, vrea să elimine din sistem angajații pe pile.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Totodată, șeful ANPC a menționat că discuțiile privind această reorganizare au început pe vremea când Niculae Bădălău era ministru al Economiei și că l-ar fi informat și pe Virgil Popescu, actualul ministru, despre această operațiune, însă nu au apucat să o discute.

„O să vă explic de ce dor aceste modificări. Scăzând numărul de comisari, toți cei prezenți astăzi acolo sunt obligați să redea concurs pentru a ocupa posturile mai puține. Comisarii regionali se vor ocupa de realizarea concursurilor. Sunt vizate persoanele legate afectiv, emoțional, de rudenie cu alte persoane din structură.

Probabil că acest lucru doar cel mai tare că restructurarea îi poate prinde în ofsaid pe unii dintre ei și cumva să ridice semne de întrebare în momentul angajării acestora. Singurul lucru avut în vedere de această reorganizare arată că București-Ilfov, regiunea cea mai mare din această țară are 431.000 de operatori economici, funcționali.

La o lună după ce am fost numit, centralizând informațiile din zona activității comisariatelor, am constatat că multe dintre acestea nu respectau sintetizarea corectă a informațiilor. Deci, nu puteau fi la baza unei evaluări corecte a activității.

Astfel, am căutat ceva foarte clar pentru a lua toate posturile vacante, că, la nivelul fiecărei structuri de județ, mai erau posturi vacante nescoase la concurs. De ce? Pentru că, în unele situații, angajările la stat se fac pe parti-pris-uri, nu pe nivel de cunoștințe și îmi susțin afirmația, dacă este nevoie, până în pânzele albe. Am zis care ar putea fi algoritmul prin care să centralizez cât mai multe posturi la nivelul comisariatelor care au nevoie?”, ne-a declarat șeful ANPC.

„Eu trebuia să mai am 2.000 de comisari, pe care nu îi am. În schimb, la București-Ilfov, unde ați văzut acțiuni fulminante de control al marilor rețelei, să vă spun câți sunt la controlul alimentelor, cei pe care îi vedeți dumneavoastră la televizor. Echipa aia care pare enormă e de 5 doamne în etate, de 55-60 de ani. Aia e marea echipă de la București, cu care am sancționat Carrefour, Kaufland, Selgros. Toți pe cei care îi vedeți sunt cinci oameni. Cu totul, la București, sunt ocupate 51 de posturi. Dragonul Roșu, pe bunuri nealimentare, are 2.800 de operatori economici. Nu e fizic timpul ca o mână de oameni să supravegheze activitatea a 431.000 de operatori economici. La momentul la care am pus la punct această reorganizare, domnul Bădălău era ministru. Mi s-a spus că, în condițiile în care algoritmul are logică, să-l transmit spre discuție. L-am transmis spre informare și domnului ministru (n.r. – Virgil Popescu, ministrul Economiei în Guvernul Orban). N-am apucat să discutăm. A rămas că, punctual, vom discuta pe această reorganizare. Această reorganizare era transmisă deja spre avizarea ANFP-ului și erau discuții despre avizare când încă nu se schimbase ministrul. Nu o face Horia Constantinescu de unul singur”, ne-a precizat Horia Constatinescu.

„La final, eu vreau să aduc Bucureștiului 131 de oameni”, a mai spus șeful ANPC, pentru Bugetul.ro.

Vezi și

Halucinant! Polițiștii din Vâlcea au fost îngenuncheați și umpluți de sânge pentru că le-a fost frică să tragă

Risc pentru pensionari- Ce se întâmplă începând cu anul 2020

EXCLUSIV ‘Moștenire’ de la Guvernul PSD! Omul din spatele lui Marcel Vela, fost consilier personal al lui Carmen Dan și Mihai Fifor

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare