sursa foto:  Facebook

Halucinant! Polițiștii din Vâlcea au fost îngenuncheați și umpluți de sânge pentru că le-a fost frică să tragă

Ies la iveală detalii șocante referitoare la incidentul petrecut în localitatea Prundeni, județul Vâlcea! Doi polițiști au fost deposedați de arme, apoi amenințați cu pistolul și rupți în bătate de membrii unui clan țigănesc, după ce au urmărit un șofer care nu a oprit la semnalul lor.

Cum s-a ajuns aici? Polițiștilor le-a fost teamă să tragă, pentru a nu fi târâți, ulterior, prin anchete.

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), acuză că legea este făcută prost și că polițistul aflat în misiune preferă să tragă în aer, încercând să aplaneze conflictul.

Vezi și EXCLUSIV ‘Moștenire’ de la Guvernul PSD! Omul din spatele lui Marcel Vela, fost consilier personal al lui Carmen Dan și Mihai Fifor

„De când au dispărut sectoriștii și birourile de cercetare penală, polițistul așteaptă ordine de la procurori și asta nu este în ordine. Polițistul trebuie să acționeze, pentru că până îl sună pe procuror el poate să moară. Iar procurorul stă bine-mersi la locul lui. În foarte multe cazuri polițistul încearcă să aplaneze, iar dacă viața lui e pusă în pericol stă și se întreabă: <<dacă execut foc împotriva lui nu ajung la pușcărie?>> Și atunci polițiștii preferă să tragă în aer. Avem o lege proastă. Statutul Polițistului trebuie schimbat. Încercăm de 7 ani de zile să facem asta și nu am ajuns la un consens cu Ministerul de Interne. În octombrie, în Bacău, din cauza lipsei de personal și managementul defectuos al inspectorilor și al piloșilor, au trimis o polițistă, o fătucă de 21 de ani singură, la o stână, după un apel la 112, unde erau trei ciobani care se certau. Dacă fata nu ar fi tras cu arma în aer și nu ar fi fugit, ăia o violau. Noi am trimis la Ministrul de Interne o reformă, cap coadă, în care cerem reînființarea sectoristuluui, mandate de 4-6 ani pentru inspectorii șefi și reînființarea biroului de cercetări penale. Le convine să stea așa și să nu facă nimic, să-și angajeze pile, relații, cunoștințe pe salarii mari. Domnul Vela trebuie să înțeleagă că astăzi Poliția Română are un deficit de personal de 20%, 20% sunt ofițeri și agenți fără experiență pe care nu îi poți trimite în stradă, 10% sunt piloși, iar 50% mai muncesc și atunci este clar de ce siguranță ne bucurăm noi în țară”, a declarat, pentru Național, Iulian Surugiu.

Vezi și Cine e greul executat de Marcel Vela, căruia șeful de la Interne nu a vrut să-i facă public numele

„La data de 20 noiembrie, în jurul orei 1:00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Naţional 64, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea, potrivit Agerpres.

Vezi și Ministrul de Interne a început execuțiile! Pe cine a dat afară Marcel Vela și de ce

„În timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane aflate la faţa locului. Imediat, în sprijinul poliţiştilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. Facem precizarea că, în timpul altercaţiei, armamentul poliţiştilor a căzut, dar acesta a fost recuperat şi se află în custodia IPJ”, a mai spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Sindicatul Europol a anunțat că polițiștii au fost UMILIȚI de țigani

„Doi polițiști agresați sever de un clan de rromi.

Localitatea Călina, Comuna Prundeni/VL – un echipaj format din 2 agenți de poliție, unul din cadrul PP Ionești iar celălalt de la PP Olanu, au urmărit în trafic o autoutilitară în care se aflau 2 persoane de etnie rromă, cunoscute cu antecedente penale. După somatiile legale, aceștia polițiștii au executat 12 focuri de armă, fără a fi înregistrate victime.

Ulterior, autoutilitara a oprit în fața locuinței acestora, unde împreună cu ceilalți membrii ai familiei i-au agresat cu brutalitate pe cei 2 polițiști, deposedându-i de armamentul și muniția din dotare, respectiv de 2 pistoale și 2 încărcătoare.

În urma agresiunii, cei 2 polițiști au suferit vătămări corporale grave (traumatisme cranio-faciale, fractură piramidă nazală și arcadă), fiind transportați la CPU Drăgășani.

Vezi și Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

La fața locului s-a deplasat un echipaj SAS și 6 jandarmi, Adjunctul IPJ Vâlcea și prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Drgășani”, a transmis Europol.

Cei doi agenți ar fi fost sechestrați și terorizați de rromi, unul dintre țigani ar fi apăsat și pe trăgaci înspre un polițist, dar, din fericire, încărcătorul era gol.

„UPDATE! Agesorii au fost prinși pe raza județului Olt!

Noi informații revoltătoare apar in cazul colegilor agresați. Se pare ca dupa ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre politisti iar unul dintre ei ar fi apăsat si tragaciul doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartusele pe parcursul urmăririi!

Poate isi da doua palme in oglinda ministrul Vela si incepe sa discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre „rebrenduirea” Poliției Române. Nu de alta, dar pana sa dam „frumos” pe sticla, am vrea sa rămânem în viața dupa fiecare schimb de munca”, au mai spus, ulterior, sindicaliștii.

Vezi și Risc pentru pensionari- Ce se întâmplă începând cu anul 2020

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare