Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

Monica Anisie a ţinut să-i liniştească pe părinţi şi le-a transmis că „spațiul școlii va fi unul cu risc diminuat”.

Monica Anisie spune că direcţiile de sănătate publică vor informa şcolile asupra situaţiei epidemiologice din fiecare zonă, apoi se va lua o decizie asupra scenariului în care se va redeschide fiecare unitate de învățământ în parte.

„În principiu, începem cursurile în spațiul școlii din 14 septembrie”, a spus ministrul Monica Anisie, potrivit Observator.

Ministrul a precizat că multe dintre normele propuse acum au fost respectate și în momentul redeschiderii școlilor, înaintea examenelor naționale.

„Se vor face acele circuite de intrare și sosire, vor fi dezinfectate sălile în fiecare dimineață și între schimburi, se păstrează distanța fizică de un metru și vor fi amplasate separatoare între băncile elevilor unde nu se poate respecta distanțarea. Curtea școlii va fi și ea dezinfectată. În pauză, elevii când vor merge în spațiul școlii să aibă și ei acel spațiu securizat. Vor purta mască toți elevii și profesorii, excepție fac preșcolarii.

Așa cum este prevăzut în proiectul de ordin, toți elevii vin la școală, în funcție de scenariu, păstrând distanțarea de un metru, sau cu separatoare. În funcție de scenariul epidemiologic în care ne aflăm, vom lua măsurile care se impun. Dacă scenariul e verde, vor fi toți elevii în clasă. Și în alte state s-a renunțat la măsura de a distanța fizic elevii, dar există separatoare”, a spus ministrul Monica Anisie.

Întrebată de declarația pe care părintele va fi nevoit să o dea la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar, Anisie a spus că este „o declaraie pe care o dăm toți acum la toate instituțiile”.

De asemenea, Monica Anisie le-a transmis părinților că „nu are justificare temerea de a duce copiii la școală” și că „spațiul școlii va fi unul în care riscul de îmbolnăviri va fi diminuat”.

Vezi și

Marcel Vela continuă revoluția! Se modifică uniformele polițiștilor!

Audio. Un infecat cu coronavirus, scandal fără precedent cu DSP: ‘De ieri nu am mai avut niciun simptom. Până ieri am avut o răceală ușoară’

Legea a fost promulgată! Se aplică începând cu luna octombrie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare