sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Educației: Eșalonarea depinde de bugetul din 2024. Dacă contextul economic ne va duce într-un context favorabil, ME va susține o majorare

Ministrul Educației, Ligia Deca a declarat că eșalonarea creșterilor salariale se va face „în funcție de bugetul din 2024.”

„Considerăm că avem suficiente garanții până acum și suficientă încredere pentru a nu pune în dificultate acești sute de mii de elevi care trebuie să dea examenele naționale.

În ceea ce privește eșalonarea, a fost decisă împreună cu federațiile sindicale. Sindicatele au spus că înțeleg că efortul financiar e important, au solicitat un termen rezonabil. Acolo a fost avansat prima dată termenul de 3 ani. Eșalonările se vor rediscuta în contextul noii legi a salarizării.

Eșalonarea depinde de bugetul din 2024. Dacă contextul economic ne va duce într-un context favorabil, ME va susține o majorare.  Vizavi de etapele de creștere a fost asumat eșalonarea pe trei ani. În discuțiile pe legile educației oricum aceste tranșe o să fie reluate. Legea salarizării include toate categoriile publice. Ceea ce se spunea în repetate rânduri e că educația e prioritate.

Ceea ce această notă de fundamentare clarifică e și că în cazul unui context economic dificil angajamentul guvernamental e să se acorde în trei tranșe.

Nu poate un text de OUG care modifică actuala lege să includă o prevedere pentru o viitoare lege a salarizării care o s-o abroge pe cea pe care o modifică. Orice includere în acest moment, în legislație, ar însemna că se aplică separat de ceea ce înseamnă viitoarea lege a salarizării. Primul pas a fost deja făcut prin aceste măriri”, a spus Ligia Deca.

„Dacă din punct de vedere economic lucrurile stau bine, se urmărește o acordare mai rapidă a creșterilor.

Acordul politic nu a fost acceptat de sindicaliști, care și-au dorit un act normativ, despre care am discutat. Motivul invocat a fost lipsa de încredere”, a mai spus Deca.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare