sursa foto:  profit.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: ‘Acum, România nu este nevoită să ia vreo măsură de reducere a consumului de gaze’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că România nu va fi nevoită să reducă consumul de gaze cu 15%, în contextul deciziei Consiliului pe Energie al UE.

Gradul de umplere este mult peste cel asumat, iar nivelul producției interne asigură aprovizionarea clienților protejați (cei casnici, cei care produc energie electrică și termică, spitale, școli, etc), a spus Popescu.

„Privitor la decizia Consiliului pe Energie al UE în legătură cu reducerea voluntară cu 15 % a consumului de gaze, vreau să precizez că aceasta presupune o serie de grade de flexibilitate care diminuează acest procent.

➡ De exemplu, dacă este depășită ținta asumată în fața Comisiei Europene de umplere a depozitelor (ceea ce România a făcut până acum), atunci diferența cu care este depășită ținta se scade din cantitatea de gaze care trebuie redusă.

➡ Mai mult, din procentul de 15% se scade consumul aferent industriei neenergetice. Acum, România nu este nevoită să ia vreo măsură de reducere a consumului, deoarece gradul de umplere este mult peste cel asumat, iar nivelul producției interne asigură aprovizionarea clienților protejați (cei casnici, cei care produc energie electrică și termică, spitale, școli, etc).

➡ Dacă se va ajunge la nivelul Uniunii Europene să se declare stare de alertă, atunci se va pune problema unei eventuale reduceri de consum de gaze naturale, dar, repet, nu pentru clienții protejați!”, este mesajul lui Virgil Popescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare