sursa foto:  economica.net

Ministrul Justiției, Stelian Ion, acuzat de plagiat. Ana Birchall: ‘Furtul intelectual este nu numai rușinos, dar este și pedepsit de lege’

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a lansat un atac extrem de dur la adresa actualul ministru, Stelian Ion, pe care îl numește ”ministrul ZERO” și chiar îl acuză de furt intelectual.

Tocmai mă pregăteam să îl felicit public pe domnul ministru Stelian Ion că și-a asumat și a promovat un act normativ elaborat de mine în 2019, (un act normativ extrem de important pentru acordarea cetățeniei române care stopa riscul de fraudă în acordarea cetățeniei române prin instituirea obligativității apostilării documentelor și a depunerii cererilor online de exemplu), când observ că Ministrul ZERO iar se laudă cu ce nu-i aparține! Pentru că… e ZERO!
Într-o postare în stilu-i caracteristic induce ideea ca el a rezolvat ceva important când, în realitate, proiectul de lege privind modificarea acordării cetățeniei române cu care se laudă este lăsat de mine în minister din toamna anului 2019. Noroc cu memoria instituțională a MJ!
Cum de altfel domnul Stelian Ion a găsit în minister mai multe proiecte importante ale predecesorilor săi și pe care, în loc să le promoveze spre adoptare, le ține în sertar.
Obsedat fiind doar de PR personal cu desființarea declarativă și nu faptică a SIIJ, domnul Stelian Ion mai scoate câte un proiect de lege din sertarul în care ține de atâtea luni proiecte de lege găsite deja redactate în MJ. Că deh, dintre cele ale domniei sale, nu prea are ce. De ce? Simplu: pentru că nu există!

Mă bucur că am scris de ceva vreme și public despre proiectul de lege privind cetățenia română și importanța adoptării lui. Altfel, trolii și postacii cu același punctaj penibil de partid m-ar fi acuzat de atacuri gratuite la adresa ministrului ZERO.

Sunteți disperat domnule ministru Zero? Vine scadența? Tot e bine! Pentru că sunteți astfel nevoit să scoateți proiecte găsite de-a gata în minister!
Trec peste lipsa de fair play, lipsa de eleganță și necolegialitatea gestului dvs. de a vă aroga munca mea, de a vă cocoța pe munca mea fără să acordați credit… dacă puneați puțin mâna pe carte, aflați că furtul intelectual este nu numai rușinos, dar este și pedepsit de lege.
Apropo, de ce din prima zi v-ați delegat TOATE atribuțiile privind Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, domnule Stelian Ion, deși este un domeniu atât de important, inclusiv în ceea ce privește securitatea României???”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare