sursa foto:  stiripesurse.ro

Ministrul Monica Anisie explică de ce România nu trebuie să fie îngrijorată de rezultatele dezastruoase la testele PISA

După ce au fost publicate rezultatele de la testele PISA, care, pentru România, au fost cele mai slabe din ultimii 9 ani, ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat de ce nu trebuie să ne îngrijorăm. 

La Digi24, Monica Anisie a declarat că rezultatele testelor PISA „nu trebuie neapărat să ne îngrijoreze, pentru că accentul nu se pune neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe ce aplică”.

„Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA, e o evalare internaţională. Accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”, a spus, la Digi24, Anisie.

Ea a adăugat că Ministerul Educaţiei trebuie să găseasdcă soluţii astfel încât să nu mai ne aflăm în astfel de situaţii.

„Intervenţia trebuie să fie rapidă prin programele pe care Ministerul Educaţiei ar trebui să le dezvolte în cadrul şcolii, în această perioadă în care atâţia miniştri s-au perindat.

Este problemă de sistem, ar trebui să înţelegem că şi profesorii trebuie să se pregătească în aşa fel elevii încât să existe corelaţia cu piaţa muncii şi cu viaţa de zi cu zi, să fie reală, iar teoria pe care o învaţă să poată fi aplicată”, a explicat Monica Anisie.

Vezi și

Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare