sursa foto:  stiridecluj.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, bate cu pumnul în masă: ‘Nu va mai fi nicio pensie care să depăşească venitul din activitate, iar perioadele minime de vechime vor fi similare ca cele din sistemul public de pensii’

Pensia nu va mai depăși venitul obținut de salariat în perioada de activitate, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru TVR. Este doar una dintre modificările care va reforma sistemul de pensii din țara noastră. Vizate sunt și pensiile speciale, pentru care guvernul trebuie să vină cu o soluție până la sfârșitul acestui an.

Reforma pensiilor speciale e un jalon în PNRR și trebuie adoptată anul acesta.

Până acum, Ministerul Muncii a confirmat doar câteva dintre recomandările Băncii Mondiale: pensiile să fie calculate în funcție de contribuții și să existe un stagiu minim de cotizare.

Nu toate pensiile ar urma să fie vizate de modificări.

Reforma ar viza schimbarea modului de calcul al pensiilor pentru unele categorii de angajați, cum sunt magistrații ori personalul aeronautic civil.

Marius Budăi, ministrul Muncii:”Nu va mai fi nicio pensie care să depăşească venitul din activitate, iar perioadele minime de vechime vor fi similare ca cele din sistemul public de pensii”, conform stiri.tvr.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare