sursa foto:  antena3.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre salariile bugetarilor: ‘Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a adus clarificări privind noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Câţi bani vor primi bugetarii în plus din septembrie.

Ministerul Muncii a publicat în transparență decizională noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Pe scurt: toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime dintre suma prevăzută în această grilă și salariile în plată.

Întrebat care este sursa finanțării, având în vedere crizele economice cu care se confruntă atât ţara noastră, dar şi Europa, Marius Budăi, ministrul Muncii a spus:

Pentru că ştim prin ce situaţie economică trecem cu toții trebuie să avem grijă în regală măsură şi de partea economică şi de fiecare ramură salarială, şi mă refer aici la salariații din mediul bugetar, dar şi la salariații din mediul privat şi mai ales la categoriile vulnerabile.

Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială care vor fi încasate în luna septembrie.

Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări.

Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia.

Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Ministrul Muncii nu a spus ce efort bugetar presupune majorarea salariilor bugetarilor deoarece specialiștii nu au finalizat calculele și în sistem sunt numeroase posturi vacante, conform Antena3.ro.

Vezi și:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț de ultimă oră: Bani de la stat pentru cei care angajează șomeri

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare