sursa foto:  stiridecluj.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, face un anunț pentru toți pensionarii din România: ‘Nu se va mai regăsi niciun procent’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, anunță că a obținut o victorie pentru pensionarii din țara noastră.

Miercuri, după discuțiile purtate cu oficialii de la Bruxelles, Budăi a declarat că procentul de 9,4% din PIB alocat pensiilor, trecut în PNRR, va fi eliminat.

Potrivit lui Marius Budăi, majorarea pensiilor nu va mai fi condiționată de PNRR. Procentul va fi eliminat odată ce reforma pensiilor va ajunge la forma finală, a punctat șeful Muncii.

Va fi eliminat acest plafon în momentul în care avem reforma pensiilor scrisă. Am obţinut să facem o reformă corectă, care să aibă predictibilitate, să fie legate de evoluția acestor date macroeconomice, să avem așa o reformă corectă cum trebuie să fie.

Da, nu se va mai regăsi niciun procent”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, la Antena 3 CNN.

Marius Budăi: „Nu avem nevoie de prag, pentru că și ei au rămas cumva miraţi când au văzut această asumare în PNRR”

După cum știți, ne-am luat parteneri europeni în acest „război” al negocierii şi renegocierii cu Comisia Europeană.

Sindicatele europene, la nivel de conducere, anul trecut au trimis o scrisoare oficială în susținere a ceea ce spun eu vizavi de această plafonare. Au trimis-o Comisiei Europene. Dar lucrurile nu se fac peste noapte (…).

Acest procent de 9,4% nu se înlocuiește cu nimic altceva. Este o reformă unde trebuie să avem în primul rând rezolvarea inechităților, după care să avem acea reformă adevărată unde să legăm următoarele majorări de pensii.

Să fim foarte atenți la evoluția cifrelor macro-economice, la evoluția inflației şi atunci nu se leagă de nimic, nu ne-au cerut să înlocuim cu nimic acest procent.

La discuțiile de ieri și de alaltăieri s-a spus foarte, am obținut acest lucru discutând cu dumnealor: o reformă corectă și nu avem nevoie de prag, pentru că și ei au rămas cumva miraţi când au văzut această asumare în PNRR, pentru că nu mai există nici într-un stat membru”, a continuat ministrul Muncii, Marius Budăi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare