Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Începând cu ce dată am putea renunța la purtarea măștilor

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că restaurantele, mallurile și sălile de spectacole din România ar putea primi din nou clienți din 15 iunie, iar portul măștii de protecție ar putea să nu mai fie obligatoriu, cu condiția ca etapa de relaxare care începe în 1 iunie, prin redeschiderea teraselor și a plajelor, să nu producă efecte negative la nivel de evoluție a pandemiei de coronavirus.

Demnitarul a făcut aceste precizări în cadrul Știrilor B1 TV, unde a explicat că, printre variabilele luate în calcul, se numără bilanțul cazurilor noi, al celor care necesită terapie intensivă, precum și nivelul de adresabilitate la unitățile de primiri urgențe din țară. Reamintim că de luni, 1 iunie, terasele își vor relua activitatea, dar numai în baza unui set de reguli anti-coronavirus prevăzute deja în Monitorul Oficial, iar una dintre acestea se referă la faptul că, în localuri, clienții vor fi primiți doar pe bază de rezervare.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat când am putea să scăpăm de obligativitatea purtării măştii de protecţie.

„După cum vedeți, în acest moment a fost o mare serie de relaxări, chiar și cele pe care le preconizam pentru 15 iunie, cum sunt deschiderea plajelor, se întâmplă tot pe 1 iunie. Deci ce au mai rămas ca măsuri, gândiți-vă că de pe 15 iunie, încă fiind închise, sunt mall-urile, sălile de spectacole, restaurantele. În măsura în care această etapă decurge favorbabil, și favorabil mă refer ca evoluție a pandemiei, număr de cazuri noi, număr de cazuri în terapie intensivă, număr de cazuri și adresabilitate la unitățile de primiri urgențe, atunci putem spera și la o reluare a celorlalte activități după 15 iunie.”, a declarat Nelu Tătaru pentru B1TV.

Întrebat dacă ar putea însemna că, din 15 iunie, vom scăpa și de masca de protecție, Nelu Tătaru a răspuns

„Se poate, în condițiile în care, mă repet, de pe 1, până pe 15, cele 14 zile în care ne facem evaluarea, putem spune că avem un număr de cazuri noi de la o zi, la alta, din ce în ce mai scăzut”, a mai spus ministrul.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare