sursa foto:  news.ro

Miron Mitrea: ‘Sunt creștin ortodox, dar lasă-mă la școală cu religia, cu orele de sex. Să se facă română, alte materii la școală, dar nu educație sexuală’

Fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, a vorbit despre scandalul iscat între Ungaria și Uniunea Europeană pe tema politicilor LGBT.

Miron Mitrea a spus că libertatea pentru aceste minorități este firească, însă „nu este de acord cu propaganda pe această temă”. „Nu sunt de acord ca țări care au această problemă pe agenda publică să o impună unor țări care nu o au pe agenda lor”.

 

„Dacă vrei să îmi impui un tip de legislație care nu e cuprinsă în acordul de aderare și vrei să mă șantajezi cu banii sunt de acord (să refuzi – n.r.). Prezentarea e însă greșită. Ea nu e anti-LGBT. Am văzut multe discuții diferite în zona asta. Când vorbim de sex și de gen sunt două discuții diferite. Lucrurile s-au schimbat de-a lungul timpului. Omul se naște cu un sex, genul și-l stabilește ulterior. Se face confuzia între sex și gen. Trebuie să acceptăm asta (că lucrurile s-au schimbat – n.r.). Există LGBT. Este legal în România, este legal în Europa.

Sunt structural convins că între bărbat și femeie nu există nicio diferență, aș cred că nici între celelalte minorități nu trebuie făcute diferențe. Discriminarea pozitivă nu o consider utilă nimănui.

Nu sunt de acord cu propaganda pe această temă. Nu sunt de acord ca țări care au această problemă pe agenda publică să o impună unor țări care nu o au pe agenda lor.

Suntem într-un moment în care informația este publică. Telefonul este la îndemâna fiecăruia dintre noi. Copiii o vor vedea (informația – n.r.). Nu trebuie ascunsă, ci să nu faci propagandă pe această temă.

Așa cum cred că religia e un drept la care fiecare să aibă acces, dar nu să fie predată în școli, cred și despre astfel de probleme (…). Sunt creștin ortodox, dar lasă-mă la școală cu religia, cu orele de sex. Să se facă română, alte materii la școală, dar nu educație sexuală. La fel ca și cu prostituția (legalizarea ei – n.r.). Știm că ea există, dar haideți să limităm ideea că este o meserie onorabilă. De aia spun și cu identitatea de gen – nu trebuie predată în școli.

Riscurile în UE sunt două: solidariatea celor bogați față de cei săraci și introducerea/ sau încercarea de exportare a unor teme de discuție care nu sunt temele populației respective.

Există toleranță față de minoritățile sexuale. Stânga a fost mereu deschisă la toleranța de gen. În România, datorită faptului că partidul de stânga este nasol, sunt partide de dreapta care sunt progresiste (…)”, a afirmat Mitrea, conform realitatea.net.

Vezi și:

Miron Mitrea atrage atenția la luptele din interiorul PNL: ‘Nu mai există guvernare. Îți faci cruce cu două mâini’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare