sursa foto:  cotidianul.ro

Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

O petiție interensantă a fost lansată de către comunitatea Declic! Aceasta este adresată Ministerului Afacerilor Interne, în fruntea căruia se află Marcel Vela, Avocatului Poporului și Parlamentului.

Se cere ștergerea tuturor  amenzilor date pentru nedistanțare socială, în perioada instituirii stării de urgență.

Conform autorilor petiției, într-o perioadă de nici o lună s-au emis peste 200.000 de amenzi.

Valoarea totală a acestora este de 78 de milioane de euro, cel puțin, până acum. „Este anormal să dai amenzi între 2.000 şi 20.000 de lei, într-o ţară în care jumătate dintre salariați iau sub 2.000 de lei/lună.”, subliniază autorii petiției.

Într-o perioadă de nici 30 de zile s-au emis peste 200.000 de amenzi! Amenzile pentru că nu am fost distanțați social s-au ridicat (până acum) la suma incredibilă de 78 de milioane de euro. Este echivalentul impozitului emis de companii în luna februarie, conform BBC.

Este anormal să dai amenzi între 2.000 şi 20.000 de lei, într-o ţară în care jumătate dintre salariați iau sub 2.000 de lei/lună.

Spre exemplu Marea Britanie are o populaţie de trei ori mai mare decât a României dar a emis 3.500 de amenzi, cu valori între 150 şi 300 de lei,. Adică în jur de 180.000 de euro în total!!

De ce este important?

Avem unul dintre cele mai subfinanţate sisteme de sănătate din Europa dar folosim metodele cele mai nocive, mai coercitive, în abordarea unei probleme atât de sensibile psihologic cum este o pandemie. Întrebați-vă cum se simte un om care muncește pentru acei bani luni bune, ce va face pentru a pune pe masă cele necesare, acasă. Suntem de plâns! Parcă vrem să îi gonim pe toți românii din țara lor!!

Bătrâni amendați că au întîrziat la coadă, că au greșit nu știu ce detaliu din declarație, oameni care pur și simplu nu au știut cum se completează acea declarație, oameni care au îndrăznit să meargă în cimitire să aprindă o lumânare, să facă parastase, să se roage.

Nu așa vom acoperi găurile din buget, prin teroare și oropsirea unor cetățeni!

Avem nevoie de pace și coeziune socială după această pandemie, de solidaritate . De aceea este importantă anularea acestor amenzi!”, spune petiție adresată Ministerului de Interne, Avocatului Poporului și Parlamentului României.

Vezi și

Un cunoscut doctor șochează: Motivul real pentru care a fost ‘sacrificat’ Adrian Streinu-Cercel

Șocant! România în plină pandemie este cel mai mare exportator de forță de muncă. Cum s-a ajuns aici

Oficial! La ce sume se vor ridica amenzile pentru cetățenii care nu poartă mască și mănuși

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare