sursa foto:  news.ro

Miting pro-Uniunea Europeană la Chișinău! Zeci de mii de oameni participă la Adunarea Națională ‘Moldova Europeană’. Maia Sandu: ‘Nimeni nu ne poate sta în calea dezvoltării, dacă noi toți vom merge cu UE, pentru că stăpân în casa noastră este doar poporul’

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă, duminică, la mitingul pro-Uniunea Europeană care are loc la Chişinău, că alăturarea în familia Uniunii Europene este, pentru Republica Moldova, „şansa poporului să trăiască în pace, în linişte şi în belşug”

Vocea noastră, azi este una comună. Am venit să spunem răspicat, cu încredere şi cu mândrie: moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei este în Uniunea Europeană! Proiectul nostru de ţară şi obiectivul nostru este ca Moldova să fie membru cu drepturi depline al familiei europene! Acesta nu este doar angajamentul meu.
Avem susţinerea Uniunii Europene în acest drum şi asta o cere poporul Republicii Moldova, a cerut-o de fiecare dată când a ieşit în stradă să-şi apere drepturile, a cerut-o la alegeri, o cere acum când ne-am adunat împreună pentru a decide soarta Moldovei. Europa este mai mult decât o lozincă politică, Europa este un mod de viaţă, un vis care trebuie să devină realitate şi este şansa poporului nostru să trăiască în pace, în linişte şi în belşug. Acest vis depinde de fiecare dintre noi”, a afirmat Maia Sandu.

Ea spune că drumul european este „unicul drum” care va asigura că viitorul copiilor din Moldova va fi „în pace şi bunăstare”.

Noi suntem un popor cu credinţă, harnic şi demn. Acum este momentul! Cum va arăta viitorul copiilor noştri în şapte ani depinde de fiecare dintre noi, depinde de alegerile pe care le facem şi de acţiunile noastre zi de zi. Depinde de instituţiile statului să devină puternice, independente, capabile să apere interesul Moldovei, dar depinde şi de voinţa şi de comportamentul fiecărui cetăţean. Nimeni nu ne poate sta în calea dezvoltării, dacă noi toţi vom merge cu Uniunea Europeană, pentru că stăpân în casa noastră este doar poporul. Moldova trebuie să fie membru al Uniunii Europene! Moldovenii trebuie s fie europeni nu soar în valori, aşa cum suntem astăzi şi ci în acte!”, le-a mai transmis preşedinta Republicii Moldova celor prezenţi la mitingul de la Chişinău, conform news.ro.

Maia Sandu şi preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, au fost primite cu ovaţii de către participanţi.

Miile de oameni care au mers, duminică, să participe la mitingul de la Chişinău organizat în Piaa Marii Adunări Naţionale, au adus cu ei steaguri ale Uniunii Europene şi au scandat „Europa! Europa”. De la microfon, liderul moldovean a scandat, alături de participanţii la miting, „Europa! Europa!”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare