sursa foto:  cugetliber.ro

Mobilizare în forță! Jandarmeria dă strigarea

Mobilizare incredibilă a Jandarmeriei! Peste 15.000 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică în contextul celor 900 de manifestări cultural-artistice şi religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale şi minivacanţa de 1 Mai, anunță instituția.

„Pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pentru cetăţenii care vor participa în perioada următoare la manifestările organizate în spaţiul public, Jandarmeria Română va suplimenta dispozitivele de ordine publică şi totodată, vor fi luate o serie de măsuri preventive”, informează sursa citată.

Astfel, în perioada 26 aprilie – 1 mai, peste 15.000 de jandarmi vor acţiona la nivel naţional pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale ce pot avea loc în contextul organizării a peste 900 de manifestări cultural-artistice şi religioase, programate să aibă loc în această perioadă.

„Vom acorda o atenţie sporită în zona lăcaşelor de cult, în zonele şi arterele intens circulate, precum şi în zonele aglomerate. Zilnic, jandarmii vor fi prezenţi în pieţe, gări, târguri, cluburi sau în zona staţiilor mijloacelor de transport în comun, pe căile de acces care duc către marile centre comerciale sau zone cu aglomerări de persoane”, arată Jandarmeria Română.

În noaptea de Înviere, la nivel naţional, peste 4.000 de jandarmi vor fi mobilizaţi să asigure ordinea publică, cu ocazia desfăşurării a peste 600 de manifestări religioase.

Potrivit comunicatului, zilnic 200 de jandarmi montani sunt pregătiţi în orice moment să acorde sprijin şi să intervină în situaţii deosebite. În aceeaşi perioadă a anului trecut, jandarmii montani au fost nevoiţi să acorde ajutor în 1452 de situaţii de risc în care au fost implicaţi turişti.

Vezi și Liviu Dragnea aruncă-n aer criticile Opoziției! ‘Am fluturașul de salariu la mine’

EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

Vești bune! Ce categorie de salariați poate cere concediu de odihnă suplimentar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare