sursa foto:  curteaveche.ro

Momentul adevărului. Profesorul Adrian Cioroianu: ‘În 30 de ani, devin o masă de manevră și o masă de sclavi’

Istoricul și profesorul Adrian Cioroianu, manager al Bibliotecii Naționale a României, a afirmat că, de 30 de ani, ne-am vaccinat cu ideea că educația nu ne mai ajută și astfel devenim o masă de manevră, o masă de sclavi.

Adrian Cioroianu a punctat că aceasta este o rețetă clară și directă de a submina o societate.

De aproape 30 de ani ne-am vaccinat cu această idee că educația nu te mai ajută. Educația nu mai este o cale dreaptă spre o pâine mai albă. Or, asta era ceea ce ne-a ținut în viață până în ‘89.

Până în ‘89, dacă nu erai dispus să faci pe politrucul sau politruca, trebuia să fii bun la școală, pentru că era ascensorul social. Școala, educația, o facultate, te scoteau puțin din lumea de mediu, te duceau la un salariu mai mare. Acum, nu mai există această idee”, a afirmat, pentru Europa Liberă, într-un interviu acordat Adrianei Nedelea, profesorul Adrian Cioroianu.

„O bună parte dintre profesori sunt, dacă îi scuturi puțin, la fel de analfabeți. Riscul este decăderea noastră, ca societate. Nu există o rețetă mai directă în a submina o societate decât aceea de a banaliza educația, de a te mulțumi cu generații de oameni mediocru pregătiți. Asta este rețeta clară și directă de a submina o societate: dă-i o educație proastă și o să vezi rezultatele. În 30 de ani, devin o masă de manevră și o masă de sclavi”, a subliniat Cioroianu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare