sursa foto:  evz.ro

Mugur Mihăescu, către Guvern: ‘Dați afară 500.000 de bugetari!’/Fostul ministru USR al Sănătății, Vlad Voiculescu, luat și el în colimator

Mugur Mihăescu, în prezent afacerist, a cerut Guvernului Ciucă să dea afară jumătate de milion de bugetari, pentru a reduce cheltuielile și a scoate țara din inflație.

Nici fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a scăpat de criticile actorului cunoscut pentru rolul „Garcea”. Mihăescu a amintit de vaccinurile anti-COVID-19 contractate de Vlad Voiculescu în perioada în care a condus Ministerul Sănătății.

„Bă, Virgile, credeam că dacă este vacanţă, e concedii, mă laşi în pace şi pe mine, te lăsam şi eu în pace pe tine, dar tu nu: Batman, Batman. Mă sfătuieşti tu pe mine să îmi închid eu becul în casa mea. Păi, iete, mă, Virgile, îl închisei. Îl închisei să fac economie că are 12 waţi. Dar pe partea ailaltă, tot voi ne sfătuiţi să ne luăm maşini electrice care are 14 kilowaţi.

Păi, bă, Virgile, nu ştiu cu cine ai făcut tu aritmetica, la mine kilo înseamnă… nu-mi iese la economie kilo. Aşa că, bă, Virgile, şi cu Marcele, şi cu Ciuculică, dacă vreți să învăţăm despre aritmetică, hai să învăţăm aşa.

Un milion două sute de mii de bugetari. Înţelegi? Dă afară 500.000 din ei, ăia pe care îi ţineţi acolo numai să vă voteze. Ăia de prin administraţii, de prin regii, rude, neamuri, deh, că pe merit nu aţi angajat nici pe dracu, că ăia nu vă votează.

Daţi-i afară pe ăia şi revenim la artimetică. Ori o mie de euro salar pe cap de vită furajată ori 12 luni egal şase miliarde de euro la buget. Economie. Adică reducere de deficit bugetar.

Înţelegi, Marcele? Nu măreşti taxele şi impozitele şi pui presiune pe fraierii ăştia care muncesc. Scapi de ăia care te votează. Poţi să faci treaba asta? Păi, nu poţi, Marcele, că sună telefoanele. Aoleu, o dă afară pe nepoata, pe cumnata. Nu se face aşa ceva în criză că ne zisă Ciuculică. Păi, bă, Ciuculică, exact asta se face în criză.

Ca să scapi de inflaţie. Eu nu am făcut economie, eu doar dau de papa la oameni, eu şi cu fraierii ăştia care suntem mediul de afaceri. Noi dăm papa. Noi n-am făcut facultăţi, nu suntem încruntaţi, să apărem la televizor, nu avem cravăţi, că noi nu ştim nici să vorbim româneşte. Noi doar plătim salarii şi taxe, şi impozite.

Dar îţi spun eu ce să faci ca să ieşi din inflaţie. Aşa se face. Se diminuează, cum se zice la şcuală la voi, se diminuează cheltuiala bugetară. Ș-așa, dacă dai afară ălea 500.000 de capete, egal diminuare cheltuială bugetară. M-auziși, Voiculescule, când ai contractat 400 de miliarde de vaccinuri? Înțelegi?,”, a spus Mugur Mihăescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare