sursa foto:  hotnews.ro

Nebunie! Guvernul Cîțu vrea să pună în bătaia puștii speciile pe cale de dispariție

Guvernul Cîțu pare că a luat-o razna! Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, aflat sub comanda UDMR-istului Tanczos Barna, pregătește să facă un recensământ al urșilor, râșilor şi pisicilor sălbatice.

Concret, se pregătesc cotele de împușcare a urșilor, râșilor și pisicilor săbatice.

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost publicat un anunț de participare al Ministerului Mediului, pentru achiziția unui „Studiu privind estimarea populaţiilor de urs, râs şi pisică sălbatică din România (Ursus arctos, Lynx lynx şi Felis silvestris) în vederea menţinerii într-o stare favorabilă de conservare şi pentru stabilirea numărului de exemplare din specia urs, râs şi pisică sălbatică din România care pot face obiectul derogărilor de la măsurile de protecție”.

Descrierea achiziției:

Estimarea populaţiilor de urs brun (Ursus arctos), râs (Lynx lynx) și pisică sălbatică (Felis silvestris) din România Activităţi: 1. Analiza spațială a datelor referitoare la pagubele produse de carnivorele mari în perioada 2015-2020 la nivel de fond cinegetic și județ; 2. Analiza derogărilor acordate conform ordinelor de ministru emise pentru acordarea de derogări de la măsurile de protecție comparativ cu localizarea situaţiilor conflictuale şi a pagubelor înregistrate în perioada 2015-2020, la nivel de fond cinegetic; 3. Participarea împreună cu gestionarii fondurilor cinegetice și reprezentanții agențiilor locale pentru protecția mediului și alți factori interesați (ONG-uri, institute de cercetare/ universități, muzee) la colectarea datelor în teren, pe 10% din fondurile cinegetice ocupate de urs brun (Ursus arctos), râs (Lynx lynx), pisică sălbatică (Felis silvestris) şi verificarea prin sondaj a evaluării pe încă 10% din fondurile cinegetice ocupate de urs brun (Ursus arctos), râs (Lynx lynx), pisică sălbatică (Felis silvestris) prin deplasarea în minim 10 judeţe la gestionarii fondurilor cinegetice; identificarea unităților reproductive (femele cu pui). Pentru specia urs colectarea datelor din teren se va realiza in conformitate cu prevederile Ordinului de Ministru nr. 625/28.06.2018 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 549 din 02.07.2018 privind aprobarea Planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România – actiunea 1.3. Monitorizarea populației de urs brun la nivel național, lit c) Monitorizarea permanentă. 4. Centralizarea si analiza datelor de la nivel de gestionar, la nivel de judeţ și de ţară. (Compararea efectivelor de urs, râs și pisică sălbatică reieşite din evaluare cu efectivele de ungulate evaluate pe fonduri); 5. Analiza datelor la nivel de fond cinegetic, judeţ şi la nivel de ţară în sistem GIS și elaborarea hărţilor GIS pe categorii de densitate, pentru populaţiile de urs, râs și pisică sălbatică; 6. Identificarea, analiza și prezentarea alternativelor acceptabile; în cazul propunerii pentru derogare a unui număr de exemplare din speciile de urs, râs și pisică sălbatică, aceasta va fi corelată cu incidența pagubelor importante și a cazurilor de punere în pericol de către aceste specii a sănătății și integrității oamenilor din anii 2015 – 2020; fundamentarea științifică a derogărilor propuse și stabilirea legăturii dintre starea de conservare favorabilă și extragerea unui anumit număr de exemplare din specia urs brun (Ursus arctos), râs (Lynx lynx) și pisică sălbatică (Felis silvestris), conform Directivei Consiliului 92/43/EEC privind Conservarea Habitatelor Naturale și a Faunei şi Florei Sălbatice (Directiva Habitate); estimarea numărului de derogări ce poate fi acordat pentru anul 2022 la nivel de gestionar și de județ.

Anunțul făcut de Agent Green

Râsul și pisica sălbatică, puse de astăzi în bataia puștii pentru vânătoarea de trofee. Ministerul Medului a comis astăzi un abuz cras, declarând pisica sălbatică și râsul drept animale care pun în pericol viața oamenilor. Ministerul a scos la licitație caietul de sarcini pentru studiul care va sta la baza stabilirii cotelor de împușcare a râsului și a pisicii sălbatice.

Mai mult, caietul de sarcini scos la licitație este cu dedicație pentru o entitate din Brașov care ani la rând a umflat numărul de animale sălbatice pentru a susține împușcarea a câtor mai multe suflete: https://www.e-licitatie.ro/…/c-”, informează Agent Green.

Vezi și

S-au confirmat sursele Bugetul.ro! ‘Adierea de PSD’ din USR a prins o funcție-cheie! Din echipa Barna ajunge la Ministerul Muncii!

Lovitură! Parlamentul a respins definitiv acest beneficiu pentru medicii din linia întâi în lupta cu COVID-19

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare