sursa foto:  mediafax.ro

Nelu Tătaru anunță cifre apocaliptice pentru România: ‘Pe nedeclarați, putem să avem până la 50.000 de cazuri’

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a precizat că numărul real de cazuri zilnice este mult mai mare decât cel oficial și poate ajunge până la 50.000 de cazuri, pe zi, nedeclarate oficial.

Potrivit lui Tătaru, cei care se declară astăzi în raportările oficiale infectaţi cu noul coronavirus sunt mai puţini.

”Sunt multe capacităţi de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi. Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă şi transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta şi cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea şcolilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

El a explicat că, anul trecut, se făceau studii şi se ajunsese la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulţim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri.

 

”În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați, putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a mai declarat Nelu Tătaru.

 

Acesta a mai declarat că, în opinia sa, ”pandemia nu este scăpată de sub control, dar este prost gestionată în acest moment, pentru că am luat-o prea uşor”. 

”Anul acesta nu ar trebui să le fie frică politicienilor pentru a lua anumite decizii. Populismul nu îşi are loc într-un moment medical. Ar trebui să facem o altă ordine în a lua nişte decizii. Din punct de vedere medical trebuie luate măsuri. Lucrăm pe structuri învechite”, a ţinut să precizeze fostul ministru, actual consilier onorific al premierului Florin Cîţu pe sănătate, conform News.ro.

Vezi și:

Medicul Alexandru Rafila: ‘Oamenii, în momentul de față, nu mai înțeleg nimic. O comunicare sinceră și la obiect, va avea mult mai mult succes decât aceste trei cifre pe care le vehiculăm și care nu există nicăieri’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare