sursa foto:  newmoney.ro

Nelu Tătaru, precizări de ultim moment despre măsurile de relaxare și când ne putem aștepta la al doilea val de COVID-19

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că ne putem gândi să revenim la o viață ‘cvasi-normală’ la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august și la un al treilea val de relaxare din 15 iulie.

Tătaru a spus la Digi24 că evaluarea primei etape de relaxare a arătat faptul că, respectând precauțiile, se poate trece la un nivel următor.

„Dacă mergem pe acest ritm, ne putem gândi din 15 iulie la a treia etapă de relaxare. La sfârșitul lui iulie – începutul lui august putem să ajungem la o viață cvasi-normală”, a spus Tătaru, adăugând că există totuși posibilitatea ca transmiterea virusului în comunitate să persiste pe parcursul acestei veri.

 

Ministrul a vorbit despre un studiu de seroprevalență, care va arăta cât suntem de imunizați, câți am trecut prin boală, dar și ce previziuni sunt.

 

Studiul vizează 29.019 subiecți din toată țara, pe 9 grupe de vârstă, din care pacienții aleși prin eșantion vor merge la 3 laboratoare pentru analize sau evaluarea perioadică, iar INSP va face, cu acordul lor, teste serologice.

„Ne va spune câți dintre noi am trecut prin boală și previziuni pentru un viitor episod. Așa putem previziona un eventual val 2”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă va veni un al doilea va la toamnă, ministrul a răspuns că în general o pandemie merge cu epidemii sezoniere 1 an sau 2.

„Eu cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice”, a conchis Tătaru.

Citește și:

Mega-lovitură! Se pregătesc cele mai tari alianțe politice de până acum. Jocul din umbră făcut de partide

Investiție de milioane de euro în România! Frații ‘Dedeman’ nu se opresc

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare