sursa foto:  googlr.com

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă!: Sunt zile grele, vor veni zile și mai grele, dar le depășim. Ne apropiem de scenariul 4!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează că ne apropiem de scenariul 4. 

Nelu Tătaru a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate România TV că România se pregăteşte să intre în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus, după depăşirea numărului de 2.000 de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce presupune măsuri speciale de îngrijire.

„Sunt zile grele, vor veni zile și mai grele, dar le depășim. Ne apropiem de scenariul 4. Scenariul 4, după 2000 de pacienți, avem pacienții cu simptomatologie ușoară sau asimptomatici vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie sau a voluntarilor – studenți, elevi la școlile sanitare sau rezidenți ani mici. Bineînțeles că, odată trecuți la domiciliu, restricțiile sunt și mai mari. Ei sunt pacienți confirmați, chiar dacă asimptomatici, sunt confirmați, atunci restricțiile trebuie să fie totale. Vor semna și un document pe proprie răspundere sub incidența Codului Penal”, a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește aprovizionarea persoanelor infectate, plasate la domiciliu, Nelu Tătaru a răspuns: „Ei vor primi inclusiv suport hrana, medicaţia din spital pentru simptomele uşoare, vor primi şi supravegherea zilnică pentru fiecare pacient. În contextul în care în scenariul 4 vor rămâne în spital doar cazurile medii, cazurile severe sau critice avem şi o decongestionare a spitalelor, pentru a se pregăti pentru cazurile critice şi grave”, a declarat Nelu Tătaru , potrivit dcnews.ro.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare