sursa foto:  digi24.ro

Nemulțumiți de majorările de pensii și salarii ce vor fi făcute în 2023, polițiștii fac o mișcare fără precedent: Blochează activitatea Poliției!

Polițiștii din cadrul IPJ Cluj au început un protest inedit. Pe fondul nemulțumirilor referitoare la majorările de salarii și pensii, decise de Guvernul României pentru 2023, polițiștii blochează activitatea IPJ Cluj.

Astfel, într-o primă fază, aceștia au decis să părăsească grupurile de comunicare create de mai-marii IPJ Cluj la nivelul instituției.

Este vorba despre grupurile create pe diverse rețele de socializare, cum ar fi Whatsapp, Telegram etc.

Mai mult, polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj îi îndeamnă pe toți polițiștii din sistem să achieseze la această formă de protest, cel puțin până la „rezolvarea doleanțelor”.

„Solicităm tuturor polițiștilor și personalului contractual să achieseze la această formă de protest și să părăsească toate grupurile de comunicare, cel puțin până la rezolvarea doleanțelor noastre”

„SNPPC a luat act de ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, postat la data de 29.11.2022 pe site-ul Ministerului Finanțelor, constatând că interesele financiare ale familiei ocupaționale din care facem parte, sunt afectate negativ de prevederile Art. I, Art.IV și Art.IX.

Din acest motiv am înaintat deja amendamentele noastre către Guvernul României, ministerele Finanțelor, Muncii, Afacerilor Interne, Justiției, Apărării. De asemenea, aceleași amendamente vor fi înaintate în plenul Consiliului Economic și Social cu ocazia dezbaterii acestui proiect de ordonanță.

În paralel cu solicitarea unor întâlniri urgente cu dl prim-ministru și cu ministrul Afacerilor Interne, Biroul teritorial SNPPC al IPJ CLUJ a declanșat în primă fază o formă inedită de protest la nivelul IPJ Cluj, care constă în părăsirea grupurilor ”profesionale” instituite de șefii profesionali pe diverse rețele de comunicare cum ar fi Whatsapp, Telegram, etc..

Solicităm tuturor polițiștilor și personalului contractual să achieseze la această formă de protest și să părăsească toate grupurile de comunicare, cel puțin până la rezolvarea doleanțelor noastre.

Mai mult în perioada imediat următoare polițiștii din cadrul IPJ CLUJ vor refuza să efectueze permanența de la domiciliu.

SNPPC ALĂTURI DE POLIȚIȘTI”, transmite SNPPC.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare